Proiectul legii bugetului de stat si proiectul legii bugetului asigurarilor sociale pe 2017 au fost adoptate marti de catre parlament, in ciuda faptului ca PNL, USR si PMP au votat impotriva, in prezenta premierului Sorin Grindeanu. Acesta a venit la sedinta de plen reunit pentru momentul votului, care a avut loc dupa discursul presedintelui Klaus Iohannis si la care Grindeanu nu a fost invitat.

ParlamentFoto: Hotnews

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2017 a fost adoptat cu 208 voturi "pentru" si 105 "impotriva", iar proiectul Legii bugetului asigurarilor sociale a fost adoptat cu 208 voturi "pentru", 107 voturi "impotriva" si doua abtineri, potrivit News.ro.

Bugetul pe 2017 a fost adoptat in timp record, dupa doar 13 ore de dezbateri in plen, impartite in doua zile.

"Multumesc Parlamentului ca a adoptat in regim de urgenta bugetul pe anul 2017. Avem nevoie de acest buget cu totii. Era nevoie sa fie poate votat mai de demult daca lucrurile s-ar fi desfasurat intr-un calendar normal, si asta era bine pentru Romania. As vrea sa transmit un mesaj de stabilitate pentru investitori si sa reconfirm determinarea Guvernului de a sprijini mediul de afaceri", a afirmat premierul Sorin Grindeanu de la tribuna plenului, dupa vot.