Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat ca modul de organizare si dimensiunea finantarii protestelor din Piata Victoriei arata o organizare profesionista, chiar daca exista oameni care participa la aceste actiuni din convingere. El a mai spus ca e "incorect" ca presedintele Raiffeisen Romania, olandezul Steven van Groningen, sa participe la proteste.

"Cine are de castigat? Probabil ca si unii din tara, dar sigur au de castigat unii din jurul nostru, din jurul acestei tari. Este o situatie destul de complicata in R. Moldova, sunt pretentii ale noului presedinte, care vorbeste de Moldova mare, exista si alte miscari in interiorul tarii, exista un context european, un context regional si un context international, in schimbare, dupa alegerea presedintelui Americii. In Romania, numai asta nu trebuie, o asemenea tulburare. Modul de organizare, dimensiunea finantarii acestor proteste - astazi am inteles ca au venit cu autocare, cu microbuze, cu trenuri foarte multi oameni adusi din teritoriu (...) - arata o organizare profesionista. Asta nu arata o organizare spontana. Asta nu e un miting spontan, adica nu e numai spontaneitate. Exista in spate organizare. Sunt oameni care pur si simplu vin pentru ca asa cred, sunt suparati, e dreptul fiecaruia...", a declarat liderul PSD la Romania TV, citat de Agerpres.

Dragnea a sustinut ca in acest moment toti romanii asteapta un mesaj de la presedintele Romaniei.

"Nu eu am fost in strada sa incit oamenii. La primul miting, domnul presedinte Iohannis a fost in strada. Nu stiu ce alte institutii mai sunt implicate, in schimb am vazut si eu, ca si dvs, conducatori de multinationale - companii care sunt bine primite si vor fi bine primite in continuare -, dar mi s-a parut mai mult decat incorect ca presedintele unei banci straine, un cetatean strain, sa protesteze impotriva Guvernului. Normal, poate e suparat pentru legea darii in plata sau pentru alte lucruri, pe care noi le-am facut pentru romani. (...) Cine va plati? Toti vom plati, toti romanii vom plati aceasta perioada, generata nu de aceasta ordonanta. Si-a asumat ministrul Justitiei o comunicare defectuoasa, atat inainte, cat si dupa aprobarea respectivei ordonante. Acesta a si fost motivul pentru care prim-ministrul a decis sa retraga ordonanta, pentru a arata ca nu exista interesul cuiva anume pentru asta. Dar, in acelasi timp, acum, incet-incet se vede ca nu aceasta a fost miza, a fost doar un pretext", a aratat el.