O reactie din partea unui magistrat, dupa ce Guvernul a abrogat duminica Ordonanta de Urgenta privind modificarea Codului Penal: dosarele pe rol isi vor urma parcursul, ca si cum Ordonanta 13 nu ar fi existat, precizeaza la RFI judecatorul Cristi Danilet. El avertizeaza insa ca teoretic este posibil ca prevederile controversate din OUG sa se regaseasca intr-un proiect de lege in Parlament.

"Ordonanta de Urgenta a Guvernului de marti noaptea a prevazut un termen de aplicare a modificarilor la Codul Penal de zece zile, ceea ce insemna ca pe 11 februarie ar fi urmat ca noi, magistratii, sa inchidem unele dosare sau sa aplicam pedepse mai mici pentru acele infractiuni. E, (in urma abrogarii OUG) nu exista nici un efect negativ asupra dosarelor in curs. Ele isi vor urma parcursul ca si cum Ordonanta de Urgenta 13 nu ar fi existat niciodata", explica judecatorul.

Exista riscul ca majoritatea parlamentara sa adopte o lege similara in continut cu Ordonanta de Urgenta abrogata? "Teoretic, lucrurile care au inflamat opinia publica pot fi reluate intr-un proiect de lege si trimise la Parlament si tot teoretic, Parlamentul le poate aproba. Dar cel putin exista un timp pentru dezbatere publica, exista un timp pentru amendamente, pentru manifestarea Opozitiei, pentru avizul de la CSM si desigur, cei nemultumiti sa conteste respectivul proiect de lege aprobat, sa spunem, de Parlament, la Curtea Constitutionala, mai inainte de a fi promulgat", a mai atras atentia Danilet.

Continuarea pe www.rfi.ro.