Membrii Executivului au aprobat proiectul ordonantei de urgenta prin care este abrogata OUG 13/2017 prin care au fost modificate Codul Penal si Codul de Procedura Penala, potrivit unui comunicat de la Palatul Victoria. Aceasta OUG de abrogare a Ordonantei 13 a fost publicata deja in Monitorul Oficial.

Sedinta de guvernFoto: gov.ro

Vezi aici textul actul normativ de abrogare al Ordonantei 13 din Monitorul Oficial

UPDATE 16.13 Executivul informeaza oficial ca "s-a aprobat proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru abrogarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal si al Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala".

De asemenea, in cadrul aceleiasi sedinte a fost aprobat Memorandumul cu tema Aprobarea declasificarii stenogramelor cuprinzand dezbaterile din sedintele Guvernului desfasurate la data de 18.05.2016 (extras) si la data de 31.01.2017 (integral). Informatiile vor fi facute publice astazi pe site-ul Guvernului.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a cerut ca in perioada imediat urmatoare Ministerul Justitiei sa demareze de urgenta dezbateri publice cu toate partidele politice si cu societatea civila pe tema subiectelor din ordonanta care a fost abrogata astazi. Totodata, premierul a solicitat ministerului de resort parcurgerea tuturor etapelor pentru a avea un proiect de lege care care sa puna in acord deciziile Curtii Constitutionale, Directivele europene, Codul Penal si Codul de Procedura Penala, in vederea dezbaterii acestuia in Parlament."

Vezi aici textul actul normativ de abrogare al Ordonantei 13 din Monitorul Oficial

Ordonanta 13 abrogata, publicata in Monitorul Oficial:

Actele normative pot fi abrogate de catre autoritatea emitentain perioada cuprinsa intre data publicarii in Monitorul Oficial si data prevazuta pentru intrarea lor in vigoare, a explicat pe Facebook Tudorel Toader, fost judecator la Curtea Constitutionala pana anul trecut.

Ordonanta de abrogare adoptata duminica trebuie sa intre in procedura parlamentara.

"Daca exista un proiect de lege pentru abrogarea acestei ordonante, care sa fie trimis catre Parlament, cred ca este varianta cea mai buna, din punctul meu de vedere",a spus duminica ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Gratiela Gavrilescu

In ce-l priveste pe Florin Iordache, surse guvernamentale au declarat pentru News.ro ca premierul Sorin Grindeanu i-a solicitat ministrului Justitiei, Florin Iordache, sa faca o evaluarea a activitatii sale si a ministerului pe care il conduce de la preluarea mandatului.