Deputatul ALDE Remus Borza a declarat, duminica, in Parlament, in timpul dezbaterilor asupra bugetului CSM, ca discutiile ar trebui suspendate deoarece "convulsiile sociale" din strada afecteaza cresterea economica a tarii si pot duce la scaderea PIB-ului. El si-a avertizat colegii ca exista posibilitatea unei lovituri de stat si a unui razboi civil, informeaza News.ro.

In timp ce in Comisiile de buget era dezbatut bugetul CSM, deputatul ALDE Remus Borza a intervenit pentru a cere suspendarea discutiilor.

"In mod normal, raportat la ceea ce se intampla azi in strada, ar trebui sa suspendam dezbaterile pe bugete, pentru ca pana cand nu vom avea o solutie finala la aceste convulsii sociale, care imbraca germenii unei veritabile lovituri de stat si care pot sa degenereze intr-un razboi civil, orice discutie a noastra este de prisos", a afirmat el.

Deputatul a explicat ca protestele vor duce la afectarea cresterii economice a tarii si scaderii PIB-ului, iar veniturile nu vor putea fi colectate, ceea ce va duce la imposibilitatea de plata in cazul tuturor ministerelor.

Presedintele Comisiei de buget din Senat, Viorel Arcas (PSD), l-a intrerupt in mai multe randuri pentru a-i cere sa revina asupra bugetului si sa nu mai faca declaratii politice.

"Multumim frumos, ajunge. Nu are nicio legatura cu bugetul", a spus Arcas.

Remus Borza a insistat: "Daca nu o sa avem bani, nu o sa putem da la niciun minister, la nicio institutie". Insa presedintele Comisiei nu i-a mai oferit cuvantul.