Aproximativ 170 de mii de persoane persoane au iesit si sambata in strada pentru a protesta din nou impotriva ordonantei de urgenta privind modificarea celor doua coduri penale. In Cluj (40 mii), Timisoara (35 mii), Sibiu, Brasov, Craiova, Iasi si Constanta oamenii au scandat: "PSD - ciuma rosie", "Noi in frig, voi la racoare", "Abrogati, apoi plecati".

UPDATE: Protestele s-au incheiat in majoritatea oraselor din tara

Detalii de atmosfera:

  • Scandarea serii la Craiova: "Olguta nu uita, asteptam si cartea ta"; Olguta, Olguta/Sa te ia Codruta"
  • Bistrita: Noua unitate de masura a furtului 1 Dragnea= 199.999 lei
  • Cluj, Brasov: Protestatarii i-au condus pe studenti la gara ca sa vina in Bucuresti (ironia sortii cu biletele gratuite)
  • Iasi: mesaj: Dragnea, de ziua mea/Retrage ordonanta"
  • Sibiu: manifestantii au depus coroane si au aprins lumanari la sediul PSD

CLUJ -peste 40 mii de oameni

UPDATE Studentii au fost condusi la gara ca sa vina la Bucuresti. Ironia sortii cu transportul gratuit pe CFR pentru studenti.

UPDATE: Numarul protestatarilor a ajuns la 40.000. Oamenii au ajuns pe strada Horea iar strada este plina de manifestanti.

Peste 30.00 persoane s-au adunat sambata in Piata Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta din nou impotriva ordonantei de urgenta privind modificarea celor doua coduri penale, potrivit Stiri de Cluj.

Timisoara peste 35 mii de oameni

Peste 35 de oameni sunt in acest moment in Piata Operei, potrivit estimarilor furnizate HotNews de catre jandarmii din dispozitiv.

Sibiu - 10 mii de oameni

Din nou, sibienii au iesit in strada impotriva OUG 13/2017. Acestia parcurg traseul pana la Biserica de pe Bulevardul Mihai Viteazu si inapoi, pentru a canta imnul national la ora 22:00 in Piata Mare, la fel cum fac protestatarii din toata tara.

Participantii la protest s-au oprit in fata sediului PSD din Sibiu, au aprins lumanari si au depus coroane, potrivit sibiulinimagini.ro

Iasi -aproximativ 20 de mii de oameni

Impresionanta reactia iesenilor si in aceasta seara. Peste 20.000 de oameni protesteaza la aceasta ora.

Bistrita -peste 10 mii de oamni

Bistrita este din nou la datorie, mai multi ca ieri, circa 10.000 de oameni. Un slogan nou, sa nu furi mai mult decat 1Dragnea. 1 Dragnea = 199.999 lei

CRAIOVA - 10 mii de persoane: "Olguta, Olguta/Sa te ia Codruta"

La aceasta ora 10.000 de craioveni protesteaza in centrul orasului, iar numarul lor creste vertiginos. Craiovenii striga: "Olguta nu uita, asteptam si cartea ta", "Dragnea nu uita, puscaria-i casa ta", "Hotii, hotii!".

Seara trecuta, craiovenii au demonstrat o mobilizare impresionanta, cand 15.000 de oameni au protestat si au cerut abrogarea ordonantei pentru modificarea Codurilor Penale si a legii amnistiei, potrivit Gazeta de Sud.

BRASOV -13.000 de persoane

UPDATE: Si la Brasov studentii au fost condusi la gara de manifestanti ca sa vina la protestul din capitala de duminica.

"Nu stati la caldura/Si pe voi va fura", striga multimea. Coloana formata din circa 13 mii de oameni a plecat in mars de la Prefectura spre Piata Sfatului", potrivit corespondentului HotNews la Brasov.

CONSTANTA -10.000 de persoane

10.000 de constanteni se indreapta catre sediul PSD. Se fluiera si se huiduie mult, se striga "hotii, hotii" aproape continuu. S-au auzit petarde de cateva ori, dar protestul continua pasnic.

Ploiesti-15.000 de persoane

Protestul s-a incheiat (ora 23)

Incident izolat in Ploiesti: Un barbat aflat in fata sediului PSD a injurat protestatarii instigandu-i la acte de violenta. Cativa barbati din multime s-au dus catre instigator dar au fost opriti de alti protestatari pentru ca lucrurile sa nu degenereze. Jandarmii au intervenit imediat si l-au scos pe instigator din zona. Multimea a inceput sa strige: fara violenta.

Peste 15 mii de persoane canta: Treceti batalioane romanii Carpatii

Oamenii merg iar pe Bulevardul Republicii spre cartierul Nord si coboara multimi de oameni din blocuri si li se alatura. Coloana se intinde pe cateva sute de metri.

Cateva sute de suporteri ai echipei Petrolul Ploiesti au venit dinspre zona de sud a orasului si s-au alaturat protestatarilor. Sunt 2000 oameni in centrul orasului, la sediul PSD.

Piatra Neamt

1.000 de persoane marsaluiesc prin oras

GALATI -400 de persoane

Peste 400 de oameni s-au adunat si la Galati

ORADEA

Mitingul copiilor, si la Oradea: "Parintii mei m-au invatat sa nu fur niciodata, ei ne invata ce nu e corect!"

Suceava

Peste 2.500 de oameni protesteaza acum la Suceava. Coloana de manifestanti a ajuns acum in zona Metro, numarul protestatarilor crescand permanent, potrivit Obiectiv de Suceava.

SLATINA, CARACAL si CALAFAT

Oltenii isi arata solidaritatea si in aceasta seara si au iesit deja in strada la Slatina si Caracal, potrivit Gazeta de Sud.