Florin Jianu, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri si Antreprenoriat, a declarat, sambata, la Antena 3, ca unul dintre motivele care l-a determinat sa demisioneze din Guvern a fost si reactia mediului de afaceri fata de adoptarea OUG privind modificarea codurilor penale, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cand organizatii ale mediului de afaceri iti anuleaza intalnirile pentru ca Guvernul a dat cu o seara ordonanta celebra trebuie sa iti pui mari semne de intrebare. Eu nu fac parte din niciun partid politic, fac parte din mediul de afaceri. Daca ai tai te reneaga, trebuie sa iti pui mari semne de intrebare", a declarat Florin Jianu.

El a explicat ca nu s-a opus adoptarii OUG 13/2017 in sedinta de Guvern de marti pentru are cunostinte juridice limitate, iar documentul prezentat in sedinta nu-i permite sa formuleze pe loc o opinie.

"Atunci cand sunt in strada sute de mii de oameni, semnul de intrebare trebuie sa fie urias si sa iti dai seama ca gresesti", a mai spus Jianu despre ordonanta.

Florin Jianu a anuntat joi dimineata pe Facebook ca demisioneaza din Guvern. "Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!", scrie ministrul, adaugand: "Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!".