Sesizarea presedintelui Klaus Iohannis cu privire la conflictul juridic de natura constitutionala intre Guvern, pe de o parte, si sistemul de justitie si Parlament, pe de alta parte, a ajuns joi la Curtea Constitutionala, unde a fost inregistrata si a fost stabilit termenul pentru punctele de vedere pana pe 7 februarie, la fel ca in cazul sesizarii CSM, anunta News.ro.

Curtea ConstitutionalaFoto: Curtea Constitutionala

Pana pe data de 7 februarie 2017, Guvernul, Senatul, Camera Deputatilor si CSM vor trebui sa trimita punctele proprii de vedere catre Curtea Constitutionala cu privire la conflictul juridic de natura constitutionala intre Guvern, Parlament si CSM sesizat joi de catre preseditele Klaus Iohannis.

In termen de maximum 20 de zile de la primirea punctelor de vedere, judecatorii CCR vor judeca sesizarea presedintelui Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis, joi dimineata, la Curtea Constitutionala sesizarea privind existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre puterea judecatoreasca si cea executiva, dupa modificarea Codurilor penale prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului. "In chestiunea OUG: Am decis sa sesizez Curtea Constitutionala. Este evident vorba de un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si sistemul de justitiei. Acest document este pe drum si va fi depus in cateva minute la CCR", a anuntat seful statului, intr-o declaratie de presa la Palatul Cotroceni.