Europarlamentarul Siegfried Muresan (PMP) anunta intr-un comunicat de presa ca socialistii europeni au propus trimiterea in Romania a unei misiuni de ancheta a Parlamentului European care sa analizeze legalitatea si oportunitatea "ordonantei de urgenta Dragnea", care modifica Codul Penal.

Siegfried MuresanFoto: Facebook.com

Muresan mai spune ca propunerea PPE - CRE de organizarea unei dezbateri in plenul Parlamentului European despre democratie si justitie in Romania a fost adoptata cu o larga majoritate in deschiderea sesiunii plenare de astazi, inclusiv de catre cea mai mare parte a eurodeputatilor din Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor Europeni (din care face parte si PSD) si din Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (din care face parte si ALDE Romania).

"Si pentru familiile politice europene din care fac parte PSD si ALDE ce a facut azi-noapte Guvernul Romaniei incalca principiile de baza ale democratiei si statului de drept. In lumea civilizata hotia nu poate fi legalizata, nu trebuie sa se intample nici in Romania", a mai spus europarlamentarul PMP.