Cateva mii de oameni au au protestat in timpul zilei de miercuri in Piata Victoriei, in fata Guvernului. Numarul maxim de protestatari aflati concomitent in Piata Victoriei a fost de circa 2.500, dar numarul total a fost mult mai mare, toata ziua inregistrandu-se un flux permanent de oameni. Protestatarii au cerut abrogarea Ordonantei de Urgenta privind modificarea codurilor penale.

Protest in Piata VictorieiFoto: Hotnews

De remarcat ca mai multi bucuresteni si cateva firme de catering au adus gratis mancare, apa si ceai cald protestatarilor care au rezistat inca de la 9 dimineata in fata Guvernului pe un ger crancen.

VIDEO din Piata Guvernului (Sursa, Privesc.eu)

Cele mai importante momente ale protestului de zi de miercuri, 1 februarie:

16.58 Numărul protestatarilor creste din nou, acum sunt circa 1.000 de persoane. Grupuri compacte vin spre piață. În același timp numarul jandarmilor din fata guvernului s-a mărit.

16.25 Continua sa vina persoane care impart mancare celor care protesteaza:

16.10 Protestatar cu bucium

15.21 Unii aduc apa si gustari pentru protestatarii din fata Executivului:

15.07 O mostra de umor negru din Piata Victoriei:

15.04 Protestatarii au strans cu grija gunoiul care s-a adunat:

14.27In piața sunt acum circa 1000-1500 de oameni

14.18Pe străduțele din zona Pietei Victoria multi oamenii vin sau pleacă. Unii se întorc la serviciu, altii spre casa, dar vorbesc intre ei ca revin diseară. Multa lume vorbește de ora 18:00. În piața, în cotinuare, câteva mii de oameni protesteaza

13.14 În piața mulțimea rămâne constanta. Se striga: "Ieșiti din casa dacă va pasa", "Refuz acest abuz" si "In democrație hoții stau la puscarie". Mașinile care trec claxonează. Lumea cere demisia lui Iordache si striga împotriva lui Ciorbea. Multi oameni în mulțime în costume, la palton si tinere in tinuta "office". Multi au ieșit în pauza de prânz de la clădirile de birouri. Gama de vârste e variata.

12.42 Intr-o parte a pietii un tanar împarte dintr-o cutie pahare cu ceai cald și cafea. În altă parte cineva da covrigi prin mulțime. Mai devreme un grup de tineri care au ieșit în pauza de la serviciu a intrat în piața cu multe pungi de la un supermarket, cu sticle de apa, suc, covrigei si biscuiți. Intr-un alt colt cineva a venit cu un termos mare și împarte pahare de cafea.

12.31 Numărul de.oameni ramane constant în piața, în jur de 2000-2.500 de oameni. Multi pleacă, alti vin. Se scandează constant împotriva guvernului, în timp ce multe goarne, fluiere si o toba tin tonul. Multe din mașinile care trec claxonează, unele fluturând steaguri în geam

11.59Sunt mișcări de oameni constante în Piața. Grupuri pleacă, în timp ce alții abia vin. Se striga "Nu plecam!. Cei care pleacă spun ca se întorc diseară. Cei care intra în piața sunt întâmpinat cu aplauze.

11.47 Acum sunt aproximativ 2.500 de protestatari in fata cladirii Executivului. Se scandeaza: "Cine sunteți voi, de treceti peste noi / Refuz, refuz, refuz acest abuz / În pauză de cafea, veniti putin încoa'"

UPDATE 11.18 Numarul manifestantilor a ajuns la aproape 2000. Se scandeaza: "Sa va fie frica / Poporul se ridica"

UPDATE 10.47. Potrivit reporterului HotNews, in fata guvernului sunt circa 1.500 de persoane.

Protestatatrii striga: "Rusine", "Nu scapati", "Noaptea ca hoții", "Ordonante dedicate, cu urgente inventate", "Gașcă ordinară, ieși puțin afară", "Jos Guvernul", "Anticipate".

Lumea continua sa soseasca in piata, unii au venit direct de la serviciu în timpul unor pauze.

Pe Facebook exista invitatii pentru proteste in fata sediului Guvernului atat pentru miercuri dimineata cat si pentru seara.