Florin Iordache, ministrul Justitiei, a declarat joi pentru Realitatea TV ca ministerul isi va anunta luni pozitia privind proiectele de ordonante de urgenta de gratiere si de modificare a Codului Penal, aspru criticate de societatea civila si partenerii Romaniei. Iordache a folosit formula "deocamdata sunt doua proiecte aflate in dezbatere" atunci cand s-a referit la cele doua proiecte de OUG, fara sa explice de ce a spus "deocamdata".

Florin IordacheFoto: Agerpres

Iordache a mai spus ca avizul consultativ CSM s-a referit doar la caracterul de urgenta al ordonantelor, afirmand ca "in rest oportunitatea este clară".

Iata declaratia integrala a lui Florin Iordache:

"Se vor termina consultările luni şi, în urma acestor consultări, vă anunţăm punctul de vedere al ministerului. Mai aşteptăm şi alte puncte de vedere nu doar al CSM-ului. Acesta este un aviz consultativ, înţeleg că s-au pronuntat pe urgenţă, aici este singura discuţie. În rest oportunitatea este clară şi modul în care considerăm să modificăm cele două proiecte, deocamdata sunt doua proiecte aflate in dezbatere. Luni cand vom termina dezbaterile anunţăm un punct de vedere", a declarat Florin Iordache la Realitatea TV.

Video: Bianca Oanea