George Maior (seful SRI la acel moment) a fost impreuna cu Sebastian Ghita si Florian Coldea in vacanta din Toscana (Italia), a declarat miercuri Adrian Tutuianu, seful comisiei de control SRI din Parlament. Tutuianu a citat in acest sens ancheta interna a SRI declansata dupa ce Ghita a aratat fotografii cu el si Coldea in diferite vacante. Tutuianu a mai spus ca in Toscana a fost si Vasile Dancu.

Sebastian Ghita a prezentat la Romania TV fotografii in care erau acoperite fetele celorlalte persoane fotografiate in afara de Florian Coldea si el insusi.

Tutuianu a mai spus ca si George Maior "a dat anumite explicatii comisiei de control intern din SRI".

Tutuianu a mai spus ca nu exista informatii despre prezenta lui George Maior si in excursia din insulele Seychelles.

Reamintim ca George Maior era directorul SRI la momentul vacantelor invocate de Sebastian Ghita. Acum, el este ambasadorul Romaniei in SUA.

Ancheta interna a SRI a confirmat ca Florian Coldea a fost in vacante cu Sebastian Ghita, dar si-a platit cheltuieile

Adrian Tutuianu, seful comisiei de control SRI, a declarat miercuri ca ancheta interna a SRI a confirmat ca Florian Coldea a fost in vacante cu Sebastian Ghita in insulele Seychelles si in Italia, dar si-a platit cheltuieile. La finalul audierii sefului SRI, Tutuianu a spus ca nu a putut stabili daca facturile sunt reale. El a mai spus ca exista "o problema de raportare deontologica din partea ofiterilor de informarii cand sunt prezenti in excursii cu membri ai comisiei de control, parlamentari, oameni de afaceri".

Florian Coldea si Sebastian Ghita "au fost prezenti in insulele Seychelles, este confirmata prezenta impreuna in Italia, la Toscana, este confirmata prezenta dnei Coldea cu dna Ghita la Paris", a declarat Adrian Tutuianu.

"Din informatiile date de comisia de control din SRI, dl general Coldea si dna Coldea au prezentat documente justitificative cu privire la faptul ca au suporatat ei aceste cheltuieli - facturi si chitanta", a declarat Tutuianu, adaugand ca nu au putut clarifica in cursul sedintei de miercuri daca documentele justificative sunt sau nu reale insa comisia de control a aratat ca nu sunt indicii ca documentele ar fi false. Tutuianu a precizat ca exista posibilitatea de a cere ANAF sa verifice acest aspect.

"Ar putea fi facuta o verificare profunda de catre un organ de cerectarea penala care are alte instrumente la indemana fata de noi", a mai spus Tutuianu, precizand ca discutiile pe acest subiect nu sunt inchise si ca urmeaza sa se vada daca estre oportuna audierea altor persoane.

Elena Istode, in vacanta cu politicianul Rizea

Elena Istode, in vacanta cu politicianul Rizea

Foto: EvZ.ro

Generalul SRI de brigada Elena Istode, vacante cu pesedistul Rizea

Seful Comisiei SRI a declarat ca seful SRI a confirmat ca si generalul de brigada Elena Istode a fost in vacante impreuna cu familia politicianului PSD Cristian Rizea, la Nisa si Monaco. "Activitatile au fost raportate SRI in conformitate cu procedurile de lucru. Chiar daca nu avem o incalcare a legii, avem o problema de raportare deontologica din parte ofiterilor de informatii atunci cand sunt prezenti in activitati de genul acesta cu membri ai comiei parlamentare, cu parlamentari etc.", a declarat Tutuianu.

Despre ancheta asupra Elenei Istode

  • Dupa cum cunoasteti in presa au aparut cateva fotografii, dna general a fost prezenta in activitati sa spunem turistice impreuna cu familia Rizea. Era normal sa se declaseze o ancheta iar comisia din Parlament sa lamureasca aceste lucruri.
  • Rezulta ca a fost prezenta impreuna cu familia Rizea in Monaco si la Nisa, ca o parte din cheltuieli au fost suportate de dna general si ca aceasta relatia are la baza o relatie de colege de liceu. Activitatile au fost raportate SRI in conformitate cu procedurile de lucru
  • Chiar daca nu avem o incalcare a legii, avem o problema de raportare deontologica din parte ofiterilor de informatii atunci cand sunt prezenti in activitati de genul acesta cu membri ai comiei parlamentare, cu parlamentari etc.
  • Dl. Hellvig a dispus realizarea unui cod deontologic care sa clarifice pana unde poate merge un ofiter SRI in relatii cu terte persoane.
  • Dna Istode a spus ca a locuit pe perioada concediului intr-o proprietate care apartine familiei Rizea.