Ambasadorul Germaniei la Bucuresti pledeaza pentru "continuarea ferma a luptei anticoruptie si a consolidarii statului de drept" in Romania
Cord Meier-Klodt a subliniat ca lupta anticoruptie si consolidarea statului de drept sunt factori importanti pentru binele economic al Romaniei: "Ambele elemente reprezinta factori puternici vizati intotdeauna de posibilii investitori in cadrul procesului lor decizional, la alegerea unei destinatii de investitii."
El a pledat pentru ca "Romania sa isi continue cursul reformelor si sa paseasca in continuare pe calea de succes pe care a pornit, cu ani in urma, si ca confere un caracter ireversibil realizarilor sale".
Ambasadorul Germaniei a adaugat ca "Guvernul federal sprijina acest aspect de multa vreme, la cel mai inalt nivel: doamna cancelar federal Merkel, cat si presedintele federal Gauck, in cursul vizitei sale intreprinse in 2016 in Romania, au subliniat cat se poate de clar acest lucru in discutiile purtate cu presedintele Iohannis, cu Guvernul, cu reprezentanti ai justitiei si ai societatii civile, exprimandu-si respectul pentru performantele atinse de Romania in ultimii ani."
Diplomatul german a precizat ca va relua acest mesaj in cursul intalnirilor pe care intentioneaza sa le aiba in viitorul apropiat cu reprezentanti ai noului Guvern.
Chestionat in legatura cu intentia presedintelui Klaus Iohannis de a convoca un referendum pe tema gratierii si a modificarilor aduse Codurilor penal si de procedura penala, seful misiunii diplomatice de la Bucuresti a precizat ca trebuie sa existe un dialog "deschis si transparent" intre experti si Parlament si ca trebuie gasite "caile de participare" pentru toti partenerii implicati. El a atras, insa, atentia ca nu este de datoria sa sa spuna cum se va realiza acest lucru.
El a adaugat ca noul Guvern, la fel ca cel precedent si ca presedintele Iohannis, "si-au declarat clar adeziunea fata de un parcurs pro-european" si ca Romania "doreste sa faca parte din nucleul Europei care cladeste viitorul comun": "Acesta reprezinta pentru Guvernul federal, pentru mine personal, la inceput, un mesaj foarte bun: in acest sens avem nevoie de <mai multa Romanie> si suntem pregatiti sa conlucram mai intens", cu atat mai mult cu cat Romania va prelua presedintia UE in 2019. Acest lucru, considera oficialul german, va oferi tarii noastre sansa de a contribui "in mod decisiv, cu un grad sporit de vizibilitate, la depasirea actualelor provocari la adresa Europei".
Printre provocarile enumerate de Cord Meier-Klodt se numara iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, iar Romaniei ii va reveni, ca tara care va asigura presedintia blocului comunitar in acea perioada, incheierea negocierilor dintre Londra si Bruxelles: "Pe de alta parte, si Romania, la randul ei, are nevoie de solidaritatea partenerilor europeni, de pilda privitor la chestiunea liberei circulatii a fortei de munca sau in cadrul negocierilor privind cadrul financiar multianual."
In ceea ce priveste politica de securitate si cea privind comertul exterior, "va fi nevoie (...) de sporirea eforturilor noastre, eforturi care trebuie sa fie comune, europene", a precizat diplomatul german, avertizand ca singura cale spre succes este prin luarea in calcul si a beneficiilor paneuropene.
El a adaugat ca, in aceste conditii, Germania este pregatita sa intensifice colaborarea bilaterala cu Romania, cu atat mai mult cu cat anul acesta se implinesc 25 de ani de semnarea Tratatului de prietenie romano-german si 50 de ani de relatii diplomatice.

Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Dezinformator stricat.
chair credeti ca ies 5.5 miliaone de oameni sa voteze "vreti sa continue lupta anticoruptie?"
poate cu mortii lui Blaga dar nici asa nu cred
I-auzi, ia : "Pe de alta parte, SI ROMANIA, LA RANDUL EI, ARE NEVOIE DE SOLIDARITATEA PARTENERILOR EUROPENI, (subl. m.) (...) IN CADRUL NEGOCIERILOR PRIVIND CADRUL FINANCIAR MULTIANUAL."
PS. Banii Livache, asta e ! Ii vrei, joci cum canta UE. Nu-i vrei,( pt ca te intereseaza sa scapi doar tu), ok... scapi dar peste patru ani, cu promisiunile nerespectate, or sa te calce si or sa te dea pe mana DNA, chiar ai tai, Livache, chiar ai tai !
Te stiu a fi insa suporter al celor aflati acum la guvernare astfel incat te inteleg.
Si!?
Ce sa facem noi!?
Ce mai vreti?
SAurul din Ardeal///gaze din mare..paduri! Ca ati luat tot! Aveti grija sa distrugeti Romania definitiv! !
Ca si Yugoslavia!