Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat ca Biroul permanent va analiza cererea sefului statului de organizare a referendumului si vor fi urmati pasii prevazuti de lege, dar sustine ca prin tema combaterii coruptiei presedintele Iohannis "pune o eticheta nedorita pe Romania", transmite Agerpres.

TariceanuuiFoto: Captura Digi 24

"Documentul a fost dat intai la presa, ca nu era facut pentru Parlament, era facut sa faca valuri in presa. La Parlament avem un Regulament si o lege care ne obliga, in atari conditii, sa dam drumul la procedurile care se impun pentru organizarea referendumului cerut de presedinte. Vom discuta acest lucru in Biroul permanent si vom stabili pasii care trebuie urmati conform legii", a afirmat, marti, Tariceanu la Antena 3.

El a explicat ca prin abordarea temei combaterii coruptiei presedintele "face o greseala strategica si dauneaza mult perceptiei pe care romanii si strainii o au o despre tara noastra".

"Presedintele a ales alte teme care, in fine, raman de vazut. Cred ca toata lumea este de acord cu combaterea coruptiei. Ceea ce mi se pare mie extrem de pagubos este ca in acest fel presedintele pune o eticheta definitiv pe Romania, o eticheta nedorita, si care nu este corespunzatoare realitatii si anume ca Romania este o tara corupta. In Romania exista coruptie cum exista in toate tarile din lume. E un fenomen care trebuie combatut. Dar cred ca in felul acesta presedintele face o greseala strategica si dauneaza mult perceptiei pe care si romanii si strainii o au o despre tara noastra", a adaugat Tariceanu.