Presedintele Klaus Iohannis a declarat duminica seara, aflat in mijlocul miilor de manifestanti care protesteaza in Capitala impotriva proiectelor de gratiere si amnistie, ca romanii sunt "pe buna dreptate indignati", intrucat "o gasca de politicieni cu probleme penale vrea sa schimbe legislatia, sa slabeasca statul de drept".

Klaus Iohannis, printre protestatariFoto: Captura Facebook

"Am venit aici in Piata Universitatii, ca si miile de romani, ca sa-mi arat indignarea. O gasca de oameni politici cu probleme penale vrea sa schimbe legislatia din Romania, vrea sa slabeasca statul de drept. Or, asa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil sa se schimbe legislatia si zeci, sute de politicieni certati cu legea sa se gaseasca cu dosarele curate si sa continue faradelegile. Romanii, pe buna dreptate, sunt indignati", a afirmat seful statului.

Presedintele Iohannis a ajuns in Piata Universitatii in jurul orei 18.20 si a stat in mijlocul manifestantilor aproximativ 20 de minute.

Un protest masiv anti-amnistie si gratiere se desfasoara la aceasta ora in Bucuresti, peste 15.000 de persoane participand la manifestatie.

Proteste au loc in toate marile orase din tara si sunt indreptate impotriva proiectele de OUG pentru gratierea a peste 3.000 de infractori aflati in inchisori si pentru modificarea Codului Penal. Iohannis a participat la sedinta de guvern unde urma sa fie adoptate cele dou OUG-uri si a cerut Guvernului sa retraga proiectele.