Aproximativ 50 de persoane au protestat, vineri, in Cluj-Napoca, cerand interzicerea circurilor cu animale, transmite News.ro. Participantii au anuntat ca vor strange semnaturi pentru a-i cere primarului Emil Boc sa interzica spectacolele cu animale in oras.

Protestul a inceput vineri, in jurul orei 18.00, in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Cei aproximativ 50 de participanti au avut afise pe care apareau imagini cu animale de la circ, dar si imagini cu cateva dintre cele care au murit in urma incendiului de la Circul Globus din Bucuresti.

Protestatarii au anuntat de asemenea ca intentioneaza sa stranga semnaturi pentru a-i cere primarului Emil Boc interzicerea spectacolelor cu animale in municipiu.

"Scopul acestei manifestari este de a atrage atentia asupra felului in care sunt tratate, mai exact exploatate, animalele salbatice in circuri, dar si cele de companie, de felul in care sunt luate din habitatul lor natural, pana la dresarea, chinuirea si torturarea lor pentru a fi compliante la tehnicile de divertisment pe care sunt obligate sa le realizeze", a declarat Lorena Cozneac, organizatoare protestului.

Dupa aproximativ 30 de minute, protestatarii au pornit intr-un mars pe o artera pietonala din centrul orasului. Acestia au pastrat cinci minute de tacere dupa care s-au deplasat pe traseu scandand lozinci ca "Circul cu animale, vrem eliberare" sau "Libertatea nu are specie".

Unsprezece animale, intre care doi tigri, au murit in urma incendiului din 12 ianuarie, de la un adapost al Circului Globus, pompierii reusind sa salveze alte peste 20 de animale, intre care tigri, camile si ponei.

In aceeasi zi a fost initiata o petitie pentru interzicerea folosirii animalelor la circuri.

Primarul Capitalei a anuntat, in 13 ianuarie, ca l-a demis pe managerul Circului Globus, Victor Coman, pentru ca el trebuia sa asigure adaposturi corespunzatoare animalelor care au murit in incendiu.