Magistratii Curtii de Apel Iasi au decis, vineri, condamnarea la cinci ani si patru luni de inchisoare a avocatului Iulian Gafon, care a fugit de la locul accidentului dupa ce a omorat un barbat la trecerea de pietoni, scrie Agerpres. Decizia magistratilor nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Hotararea vine dupa ce, pe 17 septembrie 2016, pe fondul consumului de alcool, Iulian Gafon a pierdut controlul asupra directiei de mers a autoturismului si a patruns pe trotuar, unde a acrosat doua persoane, un barbat de 57 de ani, si sotia acestuia de 42 de ani. Cei doi se aflau la o trecere de pietoni si asteptau culoarea verde a semaforului.

Echipajul Serviciului Judetean de Ambulanta sosit la locul accidentului a gasit barbatul in stop cardio-respirator, iar pe femeie, in stare de soc. Barbatul nu a raspuns manevrelor de resuscitare, dupa 30 de minute medicii declarand decesul. Sotia sa a fost transportata la Spitalul Clinic Judetean de Urgente "Sfantul Spiridon" pentru investigatii de specialitate.

Dupa accident, Gafon a parasit locul accidentului, el fiind gasit de politisti in apropierea unui hypermarket. Alcooltestul facut de politisti a aratat ca barbat avea o alcoolemie de 1,23 miligrame alcool pur in aerul expirat.

Anterior, in luna iunie 2016, avocatul a fost prins conducand sub influenta bauturilor alcoolice, motiv pentru care i-a fost retinut permisul.