"Ambasada Statelor Unite preţuieşte dialogul continuu cu Guvernul şi cu alte instituţii ale statului român, precum şi cu publicul din România, pe teme de interes comun", scrie institutia intr-un comunicat de presa. Comunicatul a fost facut public la cateva ore dupa ce un alt comunicat, al Ministerului roman de externe, arata ca ministrul Teodor Melescanu i-a cerut ambasadorului american sa comunice direct cu oficialitatile romane, si nu prin intermediul presei.

Ambasada SUA la BucurestiFoto: Facebook/ U.S. Embassy Bucharest

"Ambasada Statelor Unite la Bucureşti confirmă că ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit cu Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, mai devreme, în cursul acestei zile. Ambasadorul l-a felicitat pe ministru pentru numirea sa şi a subliniat angajamentul Statelor Unite faţă de consolidarea parteneriatului nostru strategic, parteneriat bazat pe valorile şi obiectivele comune ale promovării securităţii regionale, prosperităţii economice şi statului de drept. Ambasada Statelor Unite preţuieşte dialogul continuu cu Guvernul şi cu alte instituţii ale statului român, precum şi cu publicul din România, pe teme de interes comun", se mai arata in comunicatul Ambasadei SUA la Bucuresti.

Cei doi oficiali s-au intalnit la o zi dupa ce Klemm a criticat intr-un interviu pentru News.ro proiectele de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea Codului Penal. Klemm a spus ca "nu consideram oportuna nici o masura care slabeste statul de drept in Romania".