Statia de metrou de la Piata Universitatii a fost evacuata dupa ce s-a semnalat miros de fum, informeaza Digi 24.

UPDATE 15.55 Potrivit unui reprezentant al pompierilor fumul a fost provocat de aprinderea unor izolatori de la nivelul sinei. "Este o problema cu care ne-am mai confruntat in anii anteriori", a adaugat acesta.

Potrivit Biroului de presa al ISU, cauza fumului la metrou ar fi fost aprinderea unor conectori electrici la 50-60 m de statia Unirii, catre Universitate. Sursa citata mentioneaza ca au intervenit salvatorii de la Metrorex cu stingatoare, iar incendiul a fost stins. In urma incidentului nu s-au inregistrat persoane ranite.

Metroul a continuat sa circule, dar garniturile nu au oprit in statia Universitate.

La fata locului au intervenit echipaje SMURD si de pompieri.

"Este o avarie pe tunel de metrou, intre Universitate si Unirii, de unde se simte usor miros de fum. Calatorii de pe peronul statiei Universitate au fost evacuati", a spus Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, citat de News.ro.

Angajatii ISU Bucuresti Ilfov au facut, la inceputul lunii noiembrie, controale la toate statiile de metrou, verificarile urmarind, printre altele, modul de respectare a normelor de aparare impotriva incendiilor si moditatea de evacuare a calatorilor.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a gasit mai multe nereguli dupa controlul la metrou, printre acestea numarandu-se turnichete modificate care ingreuneaza evacuarea in cazul unei urgente.

vom reveni