Titlul de Cetatean de onoare al municipiului Bucuresti ii va fi acordat lui Cristian George Topescu, potrivit unui proiect de hotarare care figureaza pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Capitalei din 30 ianuarie, informeaza Agerpres.

"Se confera titlul de Cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti domnului Cristian George Topescu, in semn de recunoastere pentru promovarea si sustinerea sportului romanesc", prevede proiectul amintit.

In expunerea de motive, semnata de primarul general, Gabriela Firea, se arata ca Topescu este cel mai cunoscut comentator sportiv roman, cu un timbru vocal familiar celor care au urmarit transmisiunile tv ale marilor performante ale sportivilor romani.

"Anul acesta, pe 26 martie, maestrul Cristian George Topescu implineste o onorabila varsta. Cu acest prilej, este oportun ca Primaria Municipiului Bucuresti sa-si exprime recunostinta in fata acestui mare comentator sportiv, jurnalist, crainicul Televiziunii Romane care a incantat si marcat pozitiv sufletele romanilor de pretutindeni", arata sursa citata.