Serviciile de interventie in situatii de urgenta au gasit patru cadavre din hotelul lovit de avalansa in centrul Italiei, in timp ce alte aproximativ 25 de persoane, printre care ar putea fi si trei romani, sunt date disparute in continuare, relateaza Corriere della Sera, citat de News.ro.

"Speranta este motorul eforturilor de salvare", a spus seful Protectiei Civile, Fabrizio Curcio, precizand ca echipele sale au muncit toata noaptea de joi spre vineri.

Serviciile de salvare au recuperat joi trei cadavre si au localizat un al patrulea, au precizat autoritatile. Cele trei trupuri neinsufletite scoase de sub zapada au fost transferate cu elicopterul la Morga din Pescara.

Numarul persoanelor scapate in viata ramane de doua - Giampiero Parete si Fabio Salzetta. Ei au fost cei care au dat alarma in legatura cu avalansa.

In ceea ce priveste numarul persoanelor disparute, acesta nu este clar, dar este, cu siguranta, mare.

Potrivit subsecretarului regional pentru Protectie Civila, Mario Mazzocca, in hotel se aflau cel putin 34 de persoane.

"Numarul inregistrat oficial este mai mic, adica 22 de clienti si opt angajati. Insa se pare ca au mai fost cel putin alti patru oaspeti care nu locuiau in hotel", a explicat el.

Primarul din Farindola, Ilario Lacchetta, a anuntat, insa, ca in hotel erau 24 de oameni, dintre care cel putin patru copii.

Clientii facusera check-outul si asteptau masinile de dezapezire pentru a putea pleca din hotelul izolat de zapada. Nu au mai apucat, insa, pentru ca avalansa a lovit in plin structura, pe care a deplasat-o cu 10 metri.