Ambasadorul SUA in la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat intr-un interviu pentru News.ro "nu consideram <> nici o masura care slabeste statul de drept in Romania si ne asteptam ca toate institutiile din Romania sa incerce sa consolideze lupta natiunii impotriva coruptiei". El a dat acest raspuns cand a fost intrebat de reporter daca e oportuna modificarea legislatiei referitoare la gratiere si la redefinirea abuzului in serviciu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Klemm a dat un nou mesaj de sustinere pentru DNA, spunand ca "Statele Unite o sustin ferm pe Laura Codruta Kovesi, procuror-sef al DNA si toate institutiile de lupta impotriva coruptiei din Romania".

Intrebat despre dezvaluirile lui Sebastian Ghita, Klemm a spus ca "nu acordam prea mare atentie acuzatiilor nefondate facute de persoane care fug de justitie".

"Parteneriatul Strategic Romania-SUA si statutul Romaniei de membru al NATO si al Uniunii Europene se bazeaza pe valori comune, inclusiv pe angajamentul fata de statul de drept. Vom continua sa sustinem ferm si clar eforturile presedintelui Iohannis si ale institutiilor judiciare si de aplicare a legii in aceasta directie", a mai spus diplomatul american.

Citeste interviul integral pe News.ro