Un nou protest impotriva amnistiei si gratierii este anuntat pe Facebook pentru duminica la ora 17:00 in Piata Universitatii din Bucuresti. Proteste sunt anuntate duminica, deocamdata, in alte noua orase din tara: Cluj, Brasov, Iasi, Constanta, Pitesti, Piatra Neamt, Baia Mare, Suceava si Satu Mare. 3 proteste sunt anuntate si in afara tarii: in fata Ambasadei Romaniei la Paris, in fata Ambasadei din Copenhaga si in Piata Publica din Haugesund (Norvegia).

Protest impotriva legii gratierii - Pta Universitatii 5Foto: Victor Cozmei / HotNews.ro

"Duminica ne strangem la Universitate incepand cu ora 18:00. Pornim in mars la ora 19:30", anunta organizatorii.

UPDATE - "Duminica ne strangem la Universitate incepand cu ora 17:00. Pornim in mars la ora 18:00", au rectificat ulterior organizatorii.

La Cluj, ora si locul nu sunt deocamdata anuntate pe pagina de Facebook a evenimentului.

La Brasov, protestul va incepe la ora 18:00, la Prefectura (Bulevardul Eroilor).

La Iasi, protestul incepe la ora 18:00, in Piata Unirii.

La Constanta, protestul este programat la ora 18:00, locul nu este anuntat.

La Pitesti, protestul este anuntat in Piata Vasile Milea, incepand cu ora 17:00, iar la Piatra Neamt in fata Teatrului Tineretului, in Piata Stefan cel Mare, la ora 18:00.

La Baia Mare protestatarii sunt asteptati in fata Palatului Administrativ - Prefectura Maramures (ora 17:00), iar la Suceava in fata Prefecturii (ora 17:00).

La Satu Mare protestul este programat incepand cu ora 17:00 in Piata 25 Octombrie.

Si romanii din diaspora vor organiza duminica proteste impotriva amnistiei si gratierii:

In fata Ambasadei Romaniei la Paris este programat un protest intre orele 14:00 - 16:00.

Romanii din Copenhaga sunt asteptati la un protest in fata Ambasadei Romaniei din acest oras, duminica la ora 17:00.

Un protest e anuntat si de comunitatea de romani din Norvegia, in Piata Publica din orasul Haugesund, la ora 18:00.

"Guvernul a incercat sa adopte miercuri Ordonanta de Urgenta cu modificari importante in legislatia penala. Acesta este un event facut in urma declaratiilor repetate si semnalelor privind posibila gratiere a unor fapte de coruptie sau schimbarii unor legi fara consultarea publica sau fara a tine cont de punctul de vedere al altor institutii", arata organizatorii evenimentului.

Cateva mii de persoane au iesit in strada, miercuri seara in Capitala, darsi in tara - Cluj, Iasi, Sibiu si Timisoara - pentru a protesta fata deproiectele elaborate de Guvernprivind gratierea unor pedepse si modificarea Codului penal.