Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a primite astazi de la Ministerul Justitiei proiectul de ordonanta de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala si Proiectul de ordonanta de urgenta pentru gratierea unor pedepse, anunta institutia intr-un comunicat.

Consiliul Superior al MagistraturiiFoto: Agerpres

Proiectele de acte normative mentionate sunt supuse, in acest moment, analizei directiei de specialitate, sub coordonarea Comisiei nr. 1 - Legislatie si cooperare interinstitutionala, din cadrul Consiliului.

CSM anunta ca, pentru a aviza cele doua proiecte, va consulta corpul magistratilor, motivand ca "proiectele elaborate de Ministerul Justitiei vizeaza modificari si completari legislative referitoare la activitatea sistemului judiciar, respectiv la infaptuirea actului de justitie".

In functie de calendarul ce urmeaza a fi stabilit de Guvern pentru adoptarea actelor normative mentionate, Consiliul Superior al Magistraturii are in vedere planificarea unei sedinte a Plenului in vederea avizarii acestora, conform dispozitiilor art. 38 alin. 3 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, data sedintei urmand a fi comunicata de indata ce va fi stabilita, mai anunta CSM.

Reamintim ca ministrul Justitiei a estimat ca vor fi gratiati 2.300 - 2.500 de condamnati.