Meteorologii au prelungit pana miercuri dimineata atentionarea cod galben de viscol pentru judetele Caras-Severin, Calarasi si Constanta, unde rafalele de vant vor depasi 55 de kilometri pe ora, spulberand zapada. In sudul Olteniei si in sud-vestul Munteniei va ninge si se va depune strat nou de zapada.

Cele trei judete vor fi pana miercuri, la ora 10.00, sub avertizare cod galben, rafalele de vant, care vor atinge 55-65 de kilometri pe ora si izolat 70 de kilometri pe ora, viscolind si spulberand zapada.

Caras-Severin, Mehedinti, Calarasi si Constanta au fost, de luni seara, sub avertizare cod galben de viscol, pentru judetul Mehedinti fiind ridicata atentionarea marti, la ora 13.00.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis si o informare potrivit careia, pana miercuri, la ora 20.00, in judetele Buzau, Braila, Ialomita, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Tulcea si in sudul judetelor Vrancea, Prahova si Dambovita, vantul va avea intensificari cu viteze de 40-50 de kilometri pe ora si temporar 55-60 de kilometri pe ora, spulberand zapada depusa anterior.

In Bucuresti, vantul va atinge la rafala 45-55 de kilometri pe ora si vor fi intervale de timp in care va ninge slab.

In sudul si sud-estul tarii vor fi ninsori slabe cantitativ, potrivit meteorologilor.