Oana Schmidt-Haineala a fost numita de catre Sorin Grindeanu secretar de stat in Ministerul de Justitie, premierul semnand totodata deciziile de numire in aceeasi calitate a lui Constantin Sima si Sofiei Mariana Mot, informeaza News.ro. Deciziile de numire au fost publicate, luni, in Monitorul Oficial.

Oana Schmidt-Haineala (foto arhiva)Foto: Agerpres

Guvernul a abrogat, pe 6 ianuarie, hotararea de guvern prin care fosta sefa a CSM Oana Schimdt Haineala a fost numita in Oficiul de Combatere a Spalarii Banilor, unde a fost desemnata de Dacian Ciolos, motivand o "stare de incompatibilitate", si a decis ca in locul ei sa fie numit Constantin Catalin Radu, secretar general al Ministerului Justitiei.

Decizia a fost luata ca urmare a "cererii exprese a doamnei Oana-Andrea Schmidt-Haineala formulata la data de 5 ianuarie 2017 si adresata Ministerului Justitiei", mai spune Guvernul.

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat, miercuri, pentru News.ro, ca a cerut sectiilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) detasarea judecatoarei Sofia Mariana Mot si a procurorului Constantin Sima pentru ocuparea functiilor de secretari de stat in minister.

Procurorul Constantin Sima are o vechime in magistratura de 30 de ani si ocupa functia de procuror-sef al Serviciului de resurse umane, documentare si statistica judiciara din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Sofia Mariana Mot este judecator in cadrul Curtii de Apel Craiova, sectia a a II-a civila. Potrivit presei locale, Mariana Mot este mama fostului deputat PSD de Olt, Emil Mot si o apropiata a fostului sef al Consiliului Judetean/PSD Olt - Paul Stanescu, actual deputat PSD.

Ea a absolvit Facultatea de Drept din Bucuresti in 1982, a activat ca jurist in cadrul Consiliului Popular Judetean Olt pana in 1983, a fost jurist la Directia Financiara Olt si din 1993 a fost numita judecator la Judecatoria Slatina.

Din 2004 activeaza la Curtea de Apel Craiova.