China isi va reduce tinta de crestere economica pentru 2017 la circa 6,5% de la cea de 6,5-7% de anul trecut, au declarat surse din domeniul politicilor economice, intarind astfel schimbarea accentului de pe sustinerea avansului economiei catre reforme care sa tina sub control riscurile asociate sectoarelor de creditare si imobiliar, transmite Reuters.

ChinaFoto: YouTube

Tinta propusa a primit girul principalilor lideri la o intrunire economica de lucru ce a avut loc cu usile inchise la mijlocul lunii decembrie, potrivit surselor informate despre intalnire.

“Tinta va fi de circa 6,5%, ceea ce indica faptul ca o crestere usor mai mica este acceptabila”, a spus o sursa pentru Reuters.

Cea mai mare economie a lumii a avansat cu circa 6,7% anul trecut, cam la mijlocul tintei stabilite de Beijing, dar se confrunta cu incertitudini tot mai mari pentru 2017, a anuntat pe 10 ianuarie seful agentiei de planificare de stat.

Politicile de stimulare - evidente in creditarea ajunsa la nivel record acordata de bancile de stat si in majorarea cheltuielilor guvernamentale - au alimentat ingrijorari printre liderii tarii privind nivelurile datoriilor si supraincalzirea pietei imobiliare.

Acestea ar putea ameninta stabilitatea financiara daca nu se ia masuri, au spus sursele citate.