Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc pe teritoriul Bulgariei ca Institutul National de Meteorologie si Hidrologie din aceasta tara a emis pentru sambata un cod galben de polei pentru inca trei districte, Stara Zagora, Plovdiv si Pazardgik.

Potrivit unui comunicat al MAE remis Agerpres, in aceste zone, pana la pranz, va ploua, iar ploaia si temperaturile negative de la sol vor favoriza pe alocuri formarea de polei. Dupa-amiaza, ploaia rece se va transforma temporar in zapada.

"Ramane in vigoare si codul galben de polei transmis anterior pentru districtele Vidin, Montana, Vrata, Plevna, Loveci, Sofia, Pernik si Kyustendil", se arata in comunicat.

Conform MAE, cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Sofia +359 2 9733510, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Sofia: +359 879 440 758.

Totodata, MAE recomanda consultarea paginilor de internet