Un barbat roman a fost retinut de DIICOT - serviciul teritorial Ploiesti pentru furtul a doua diamante si doua inele in valoare de peste cinci milioane de euro. Sambata, 14 ianuarie 2017 suspectul a fost prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventiva.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit datelor din dosar, suspectul roman pe numele sau George Ploscaru, ar fi furat pe 30.12.2016 dintr-un magazin de bijuterii din Franta doua diamante si doua inele cu pietre pretioase in valoare de 5,2 milioane de euro. Romanul, care este acuzat si de constituirea unui grup infractional organizat, ar fi fost ajutat de doi cetateni sarbi. Acestia doi au primit, ca urmare a intelegerii, jumatate din prada: un inel si un diamant. Din cercetari a reiesit ca George Ploscaru ar fi vandut diamantul in afara Romaniei, iar inelul ar fi incercat sa il vanda pe 12.01.2017 unor cetateni straini in Bucuresti la hotelul Radisson Blu, dar vanzarea nu a avut loc pentru ca nu s-au inteles asupra pretului. Inelul a fost gasit, ulterior, de anchetatori la o perchezitie.

Surse judiciare au precizat ca suspectul roman s-a prezentat la magazinul de bijuterii drept un evaluator de bijuterii al unui potential client evreu si profitand de neatentia angajatilor magazinului de bijuterii a inlocuit diamantele si inelele cu copii fara valoare.

In acelasi dosar se fac cercetari privind si o femeie din Ploiesti, iubita suspectului, care este acuzata de tainuire.