Circulatia la metroul bucurestean este blocata sambata dimineata la statia Piata Sudului, dupa ce un tren a avut probleme tehnice, anunta Realitatea Tv. Pe magistrala Pipera- Berceni, metroul circula doar pana la Piata Sudului din cauza unui tren care a avut probleme tehnice si a ramas blocat in subteran. Pe sensul Piata Sudului - Pipera se circula pe un singur fir, cu intarzieri de 15 minute. La Piata Sudului, calatorii se muta dintr-un tren in altul pentru continuarea calatoriei.

Metroul din CapitalaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

UPDATE Ora 11:30: Circulatia intre statiile de metrou Berceni si Dimitrie Leonida se desfasoara la aceasta ora pe o linie in ambele sensuri, iar traficul nu este afectat, anunta Metrorex. Pe Magistrala 2 Berceni- Pipera, intre Berceni si Dimitrie Leonida, respectiv ultima si penultima statie, trenurile de metrou vor circula atat sambata, cat si duminica doar pe linia 2, in sistem pendula.

Circulatia intre statiile de metrou Berceni si Dimitrie Leonida se desfasoara pe o singura linie in ambele sensuri, pe cealalta linie fiind garate trenuri in tunel, din cauza temperaturilor scazute, au declarat sambata, pentru News.ro, reprezentanti ai companiei Metrorex, care au precizat ca traficul nu este afectat.

Pe Magistrala 2 Berceni- Pipera, intre Berceni si Dimitrie Leonida, respectiv ultima si penultima statie, trenurile de metrou vor circula atat sambata, cat si duminica doar pe linia 2, in sistem pendula.

Pe restul tronsonului Magistralei 2, circulatia se desfasoara normal.

"S-a implementat aceasta masura ca urmare a conditiilor meteo, cu temperaturi foarte scazute care impun gararea trenurilor in tunel astfel incat incepand de luni 16 ianuarie 2017, cand se asteapta un flux mai mare de pasageri, circulatia sa se poata desfasura la capacitate maxima, cu toate trenurile", au precizat reprezentantii Metrorex.