Ministrul Justiei, Florin Iordache, se contrazice de la o zi la alta pe tema coerentei legislatiei. Una spune pentru publicul intern, alta pentru oficialii UE. Dupa intalnirea de marti cu sefa DNA, ministrul Iordache a declarat ca a constat ca “avem nevoie de o legislatie coerenta”, pledand astfel pentru modificari la Codurile Penale si la legile justitiei. Dupa intalnirea de joi cu reprezentanta Comisiei Europene, acelasi Florin Iordache si-a motivat dorinta de a ridica MCV inca din acesta an inclusiv cu argumentul ca “avem o legislatie coerenta”.

Florin IordacheFoto: AGERPRES
  • Ministrul justitiei dupa intalnirea de marti cu procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi: "Toata lumea a exprimat disponibilitatea ca impreuna cu reprezentantii Ministerului Justitiei sa modifice si armonizeze legile care dau nastere unei justitii incomplete. Am constatat ca avem nevoie de o legislatie clara, concisa, coerenta".
  • Ministrul Justiei dupa intalnirea de joi cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou: . "In Romania avem un stat de drept functional si avem destule garantii ca nu este necesar un mecanism de cooperare si verificare", a afirmat Iordache, sustinand ca "avem o legislatie coerenta si institutii care functioneaza independent".