Traficul pe Autostrada Soarelui a fost inchis, marti seara, pe ambele sensuri, dupa ce fusese oprita circulatia doar pe sensul Bucuresti-Constanta, de la kilometrul 12 pana la kilometrul 212.

Autostrada A2Foto: HotNews/Dan Popescu

Politia Romana informeaza ca, din cauza avertizarii cod portocaliu de viscol, s-a luat masura inchiderii autostrazii A2 pe ambele sensuri de mers, anunta News.ro.

Initial, autostrada A2 a fost inchisa circulatiei de la kilometrul 12 pana la kilometrul 212, pe sensul Bucuresti-Constanta.

De asemenea, Centrul Infotrafic anunta ca traficul este in continuare oprit pe autostrada A4 Ovidiu - Agigea.

Totodata, in judetul Constanta, au fost inchise patru tronsoane de drumuri nationale, respectiv DN3 Constanta - Ostrov, DN38 Agigea - Negru Voda, DN22 Ovidiu - Mihai Viteazu si DN22C Murfatlar - Cernavoda, iar in judetul Calarasi - DN3 Ileana - Chiciu (limita bac) si DN3A intre Lehliu-Gara si Drajna.

Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile din Bulgaria, autoritatile nu mai permit accesul traficului greu (vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone) dinspre Romania catre Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu - Ruse.

Si traficul prin punctul de trecere a frontierei Vama Veche, dinspre Romania catre Bulgaria, a fost oprit pentru toate categoriile de autovehicule.

De asemenea, navigatia pe Dunare a fost suspendata, incepand cu ora 12.00, pe o perioada nedeterminata, intre kilometrii fluviali 175 (Braila) si 1075 (Bazias, judetul Caras-Severin).

Ca urmare a vantului foarte puternic, porturile Constanta Nord, Constanta Sud - Agigea, Midia si Mangalia au fost inchise.

***

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, de marti, la ora 22.00, pana miercuri, la ora 08.00 vor fi sub avertizare cod portocaliu de viscol judetele Constanta si Tulcea. In noaptea de marti spre miercuri, in cele doua judete vor fi intervale cu rafale de 70-80 de kilometri pe ora, ninsori puternic viscolite, precum si precipitatii mixte ce vor depune polei.

De marti, ora 23.00, pana miercuri, la ora 15.00, vor fi sub avertizare cod portocaliu de viscol si judetele Calarasi, Ialomita, Braila, precum si estul judetelor Buzau si Vrancea. In noaptea de marti spre miercuri si in prima parte a zilei de miercuri, in cele cinci judete va fi viscol, viteza vantului va atinge 70-80 de kilometri pe ora, troienind zapada si reducand vizibilitatea sub 50 de metri.