Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) ofera persoanelor blocate in Capitala, din cauza zapezii, cazare gratuita in hotelurile membrilor asociatiei, in noaptea de sambata spre duminica.

Oferta se adreseaza persoanelor din diverse localitati, blocate in Bucuresti, care nu se pot intoarce acasa din cauza drumurilor blocate sau ale caror avioane nu pot decola din cauza conditiilor meteo, potrivit unui comunicat publicat vineri si citat de News.ro.

"Pentru a beneficia de aceasta oferta, persoanele care au nevoie de cazare vor trebui sa prezinte la receptia hotelului buletinul si biletul de tren sau autocar pe o ruta care este, la momentul cazarii, inchisa. De asemenea, pot veni cu biletul de avion pentru o cursa care a fost anulata", se arata in comunicat.

Reprezentantii FPTR mai mentioneaza ca vor fi luate in calcul doar biletele care au fost cumparate inainte de publicarea acestui anunt.

Numarul de curse anulate vineri de pe aeroportul Otopeni, din cauza condititiilor meteo nefavorabile, a ajuns la 25, potrivit situatiei prezentate in aceeasi zi, la ora 18.30, de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

CFR Calatori a anulat, sambata, 56 de trenuri, cele mai multe dintre ele facand legatura intre Bucuresti si estul tarii. In Gara de Nord se inregistreaza intarzieri de pana la 240 de minute, la sosiri si 40 de minute la plecari.