O petitie online prin care se cere demisia avocatului poporului, Victor Ciorbea, a strans in doua zile peste 77.000 de semnaturi. Petitia a fost initiata in urma cu patru luni, timp in care a strans doar sute de semnaturi, insa dupa ce Victor Ciorbea a atacat joi la Curtea Constitutionala Legea 90/2001 care prevede ca pot fi membri ai Guvernului doar persoanele care nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate, numarul de semnaturi a crescut exponential.

Victor Ciorbea (foto arhiva)Foto: Agerpres

Amintim ca, din cauza acestei legi, Liviu Dragnea nu poate ocupa legal functia de premier, deoarece a fost condamnat definitiv in dosarul Referendumul.

Redam mai jos petitia initiata pe platforma campaniamea.de-clic.ro

Domnule Ciorbea,

Suntem nemulțumiți de felul în care vă derulați activitatea, acordând foarte puțină atenție cetățenilor și deosebit de multă grijă politicienilor acuzați sau condamnați pentru diferite ilegalități. Vă cerem să eliberați postul pentru cineva care pune interesul cetățeanului pe primul loc.

Domnule avocat,

sunteți concediat!

De ce este important?

De când ocupă funcția de Avocat al Poporului, Victor Ciorbea s-a remarcat doar prin blatul evident pe care l-a făcut cu toți cei ce sfidează drepturile omului.

Când au fost oameni călcați în picioare la Pungești, nu a avut nicio apăsare. Când mii de persoane cu dizabilități ar fi avut nevoie de implicarea sa, le-a întors spatele. Când “scriitorii” din pușcării sau președinți de partid certați cu legea i-au cerut sprijinul, nu a ezitat să îl ofere.

Aș putea continua lista nemulțumirilor până maine, dar chiar și atât e suficient pentru a îi cere demisia.