Justitia in programul de guvernare: PSD anunta schimbari masive in legislatia penala, infiintarea unui Cartier pentru Justitie si isi propune ridicarea MCV in mandatul actualei Comisii/ Nici un cuvant despre lupta anticoruptie

de DT     HotNews.ro
Miercuri, 4 ianuarie 2017, 11:12 Actualitate | Esenţial


Capitolul Justitie din programul de guvernare al PSD anunta schimbari masive in legislatia penala, modificarea legii raspunderii ministeriale precum si a raspunderii celor din administratia publica. PSD anunta “masuri imediate” de natura legislativa si administrativa pentru a crea conditii mai bune in penitenciare. La Ministerul Justitiei ar urma sa fie infiintat un compartiment, avand printre obiective “evaluarea legislatiei Romaniei si reasezarea ei pe alte baze”. De notat ca programul nu contine nici o referire la continuarea luptei anticoruptie, cuvantul coruptie nu exista in tot capitolul in schimb PSD pune accent pe prevenirea "exceselor si abuzurilor" si pe respectarea "drepturilor fundamentale". Este primul program de guvernare din ultimii ani care nu contine nici o referire la coruptie.

Tot pe linia modificarilor masive de legislatie se anunta si reinfiintarea Institutului Roman de Criminologie, institutie independenta, “pentru ca impreuna cu Ministerul Justitiei, Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane, Parlamentul Romaniei, reprezentantii sistemului judiciar si facultatile de drept, sa contribuie la elaborarea principalelor elemente de politica penala ale statului roman.”

PSD isi mai propunere realizarea Cartierului pentru Justitie – Justice District din Bucuresti pentru a solutiona problema lipsei spatiilor necesare instantelor si parchetelor din Capitala, in cadrul unui proiect de reabilitare urbana derulat in parteneriat cu Primaria Capitalei si ministerul Culturii. La finalul capitolului Justitie din programul de Guvernare, PSD anunta ca isi propune ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare in mandatul actualei Comisii Europene.

Redam mai jos cele mai relevante puncte din programul de guvernare al PSD, capitolul Justitie:

“Incepand cu 2017, vizam modernizarea legislatiei privind sistemul judiciar, astfel incat acesta sa fie asemanator cu cele din statele membre ale UE, impiedicand astfel aparitia exceselor sau abuzurilor din partea acestei puteri ale statului. Si in sistemul judiciar vom aplica aceleasi principii descrise la mediul de afaceri.

Vom aplica de indada deciziile CCR, care nu au fost preluate in legislatia romaneasca si totodata vom initia dezbateri privind adoptarea de catre Parlament a Legii raspunderii magistratilor, a modificarii Legii raspunderii ministeriale, precum si a raspunderii celor din administratia publica.

Se va realiza o analiza riguroasa la nivelul penitenciarelor care va viza elaborarea unui program de masuri imediate de natura legilsativa si administrativa. Scopul este crearea de conditii care sa respecte statutul si demnitatea umana si sa evite sanctionarea Romaniei de catre organismele internationale. (...)

(…) Numarul mare de acte normative adoptate si modificarea frecventa a legislatiei a condus la o pierdere a increderii populatiei in sistemul de drept. Ministerul Justitiei va constitui un compartiment special, cu urmatoarele obiective de realizat in cooperare cu toate profesiile juridice:

Evaluarea legislatiei Romaniei si reasezarea ei pe alte baze
, incepand de la studiile de impact pana la cunoasterea de catre cetateni si aplicarea de catre autoritatile publice

Restrangerea numarului de acte normative si corelarea cu legislatia europeana.

Codificarea pe domenii de activitate
si eliminarea normelor metodologice din legi. (…)

(…) Consultarea reprezentantilor sistemului judiciar in vederea identificarii si modificarii acelor acte normative care contribuie la incarcarea artificiala a unei instante de judecata.

Consultarea reprezentantilor sistemului judiciar in vederea identificarii si modificarii acelor acte normative care prin texte neclare, ambigue, conduc la practica neunitara, precum si publicarea practicii judecatoresti relevante pe paginile de internet ale instantelor de judecata.

Consolidarea capacitatii ICCJ de a-si indeplini rolul constitutional de unificator al practicii judiciare prin asigurarea resurselor materiale si umane, inclusiv a unui sediui corespunzator in proiectul Justice District – Cartierul de Justitie, precum si degrevarea ICCJ de competente ce incarca nejustificat activitatea instantei supreme, cum ar fi cele din materia contenciosului administrativ ce consuma aproximativ 25% din resursele institutiei si conduc la numeroase amanari in solutionarea dosarelor.

Realizarea Cartierului pentru Justitie – Justice District din Bucuresti pentru a solutiona problema lipsei spatiilor necesare instantelor si parchetelor din Capitala, in cadrul unui proiect de reabilitare urbana derulat in parteneriat cu Primaria Capitalei si ministerul Culturii. (...)

(…) Reinfiintarea Institutului Roman de Criminologie, institutie independenta, pentru ca impreuna cu Ministerul Justitiei, Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane, Parlamentul Romaniei, reprezentantii sistemului judiciar si facultatile de drept, sa contribuie la elaborarea principalelor elemente de politica penala ale statului roman. Efecte: legislatia penala se bucura de stabilitate si sa se evite conflictul cu textele constitutionale referitoare la drepturi fundamentale.

Promovarea standardelor europene in materia prezumtiei de nevinovatie in acord cu Directiva 346/2016. (...)

Luand in calcul progresele Romaniei si atingerea benchmarkurilor, reperele initiale ale MCV, Guvernul si CE vor coopera pentru ridicarea MCV in mandatul actualei Comisii. Este importanta si transpunerea cu prioritate in legislatia nationala a directivelor europene care privesc sistemul judiciar.”


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19784 vizualizari

 • +45 (49 voturi)    
  MCV (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 11:25)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  MCV nu poate fi ridicat decit pentru un stat de dept, nu unul mafiot cu justitie corupta cum e ROMANIA
  • -21 (31 voturi)    
   vezi ca a recunoscut basescu inregistrarile (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 12:06)

   Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   mai usor cu anticoruptia ca nu mai tine vrajeala
   daca inainte de inregistrari romanii au votat 45% cu psd daca ar fi duminica alegeri.... 55% ar vota
   • +7 (15 voturi)    
    poate (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 12:49)

    cladob [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

    din 30%

    Oricum statul roman e un stat mafiot!
    • -8 (16 voturi)    
     asa a zis si basescu, asa zic si eu (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 13:04)

     Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui cladob

     dar voi ii dati inainte cu stat de drept si anticoruptie
     • +7 (9 voturi)    
      cam asa e (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 13:23)

      cladob [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

      cati romani inteleg ce e stat de drept.
      Acum mai nou vor sa scoata MCV-ul care a fost facut tocmai ca sa asigure tranzitia Romaniei cate un stat de drept care e capabil, sa lupte impotriva coruptiei. Nu m-ar mira ca EU isi va pierde rabdarea si ne va pofti afara :)
     • +9 (9 voturi)    
      de zis fiecare e liber sa zica (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 13:30)

      Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

      trebuie dovedit, nu zis.
   • +7 (7 voturi)    
    si tu vezi (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 12:59)

    nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

    ca citesti printre randuri. ia mai studiaza un pic articolul si vezi ce zice.
    • -6 (10 voturi)    
     ca e stat mafiot :( (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 13:11)

     Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

     asta e adevarul trist
   • +9 (13 voturi)    
    Asa, si ? Ce e in neregula acolo? (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 13:13)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

    Basescu, persoana privata, isi da cu parerea - la o terasa - despre unu si altu! Fara probe, fara denunt, e zero
   • +6 (8 voturi)    
    mai draga (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 13:46)

    om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

    nu uitati ca marele jaf s'a facut sub ilici si guvernele fsn, pdsr, psd, care devin pe cale directa din pcr.
    atunci s'au facut marile comisioane, din vanzarea la fier vechi a ...mormanului de fier vechi, cum definea petrica de apaca industria mostenita de la regimul instaurat de tac'so.
    nu uitati de regimul bombnel, cand dosarele se faceau pe banda rulanta, cand giornalistii curajosei de azi, atunci udau izmanele de frica.
    bomobonel, mostenitorul lui angelo miculescu, unul din cei mai mari profitori a privatizarii, El Insusi cel mai mare spagar din istoria ultimului mileniu, azi mare mosier, desi n'a muncit niciodata in alta parte decat la stat.
    zgrebenciuca, primul padurar al tzarisoarei, mostenitor al padurilor lui vlad tepes, un alt mare jefuitor.
    tarliceanu, nu la fel de mare, dar nu de neglijat, alaturi de defunctul peturiciu, labaralii cinstiti, urmasii bratienilor...
    de aia sa vorbiti, cand rostiti cuvantul jaf national.

    dupa guvernarea asta a lui nent'o nicu dracnea, peseeaua va intra in umbra istoriei, pt. ca pesedeii nu au limite la jaf.
    amin.
  • +17 (25 voturi)    
   Guvernarea PCR-PSD (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 12:10)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   din 2017 va ramane in istorie ca cea ma corupta guvernare din epoca moderna.O sa faca ca epoca fanariota sa revina ca mod de guvernare.
   • +6 (14 voturi)    
    Daca prezenta la vot ... (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 12:46)

    cadian [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

    ar fi fost de 60%, PSD nu ar fi avut nici majoritate in parlament si automat nici guvernarea. Asa cu doar 39% prezenta la vot ne meritam soarta.
    • -4 (6 voturi)    
     De ce esti atat de sigur (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 13:52)

     Ion2050 [anonim] i-a raspuns lui cadian

     Ca cei absenti ar fi votat altfel? Promisiunile electorale au fost auzite de tot electoratul iar cei care nu le-au crezut nu au avut alternativa, USR fiind un partid foarte nou.
     De dreapta sa fii, dar cand e vorba de bani votezi cu cine promite mai mult.
     In 2004-2008 salariile au crescut de 2 ori. Nu te poti apropia de nivelul european fara cresteri de salarii si ele trebuie fortate intr-un fel.
     Dupa 2008 a venit criza si acum salariile ar fi fost foarte mici daca nu ar fi fost fortate in acea perioada.
     Bugetul se formeaza in principal din impozitul pe salarii. Daca transnationalele fac ce fac si mascheaza profitul aducand materia prima la preturi ridicate, cel putin sa plateasca mai bine salariatilor. Si cine sa dea semnalul, la fel ca in 2004-2008, daca nu statul?
   • +1 (3 voturi)    
    corect zis pcr psd (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 14:29)

    om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

    caci nea nicu dracnea, a reinventat un principiu drag predecesorului, nea nicu al batran : centralismul democratic...:-)
    • +1 (1 vot)    
     ba mai mult (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 15:26)

     om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

     conf. cuvantarrii primului Sau ministru, tov. gudurau, nea nicu dracnea a preluat de la inaintas, si cultul personalitatii.

     gudureanu a inceput cu discursul cu o salva de pupicuri pe atotstiutorul dos al lui EU !
 • +26 (30 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 11:38)

  [anonim]

 • -21 (33 voturi)    
  Kovesi+Coldea=gestapo (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 11:38)

  demaGOCU [utilizator]

  Ca sa inchidem problema luptei anticoruptie.
  • -11 (19 voturi)    
   a recunoscut base inregistrarile (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 12:07)

   Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui demaGOCU

   daca da si el inregistrarile lui, pe care confirma ca le detine....
   • -4 (8 voturi)    
    Nu cred ... (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 13:04)

    Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

    O sa le dea doar daca va ajunge in situatia lui Ghita. Adica fara iesire. In rest nu va da Basescu nici o inregistrare pentru ca sunt autoincriminante. Practic statul mafiot creat sub umbrela luptei anticoruptie este creatia sa. Nu se poate extrage din peisaj foarte usor. Ce ma ingrijoreaza e ca Iohannis a preluat tot, dar absolut tot de la Basescu. Kovesi, Coldea, Livia Stanciu.
    • +6 (8 voturi)    
     hahaha (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 13:27)

     cladob [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

     statul mafiot exista din 90 incoace ! altfel nu am fi avut nevoie de MCV si am fi fost invitati sa intram in EU nu sa mergem cu miliuita :))))
    • 0 (0 voturi)    
     Clarificare (Joi, 5 ianuarie 2017, 12:28)

     A310 [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

     Pai cum sa nu ii preeia , ca doar a putut sa cumpere 6 imobile din meditatii , daca nu " GHINION " zicerea profesorului din Sibiu .
   • +9 (9 voturi)    
    inregistraile poate (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 13:12)

    cladob [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

    nu si datele.. Daca ghita e asa de curat cum spune si cum il sustine partidul unic cu al lui presedinte penal, de ce nu iese din barlog cu dovezile in dinti ?
    • +2 (2 voturi)    
     pai (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 14:26)

     om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui cladob

     ar fi autodenuntz, si ar mai baga si varfurile psd, nu pt. abuzuri in serviciu, ci pt. potlogarii serioase.

     nu'sh cum se face, dar, "gestapovistii" i'au luat pe jnapanii pesedei pt mici gainarii, cum fu si cu bombon si bombonica.
     de marele jaf nu i'a intrebat nimeni.
     au luat cu suspendare, pt. abuz in serviciu.
     articolul cu abuzul, din cod penal, o fi fost opera lui dottore di catania, pe vremea cand coordona lucrarile de elaborare.
     e ca o supapa, sa abata presiunea de la mare jaf, la abuz.
     orice procurarash, de tzara sau de orash, musca mai usor nada cu abuzul, mai nedefinit ca jaful, mai usor de inghitit la trebonal, mai de ...cu suspendare.
     ca si procurelu e si el om, chiar daca e ...aaaa, gestapovici.... umbla dupa o munca mai usoara, ca leafa e aceiasi.
     asa se face ca nea nicu dracnea e cu suspendare pt. abuz, in loc sa fie la zdup pt. marele jaf la care a fost partas de seama. fonduri ioropene, privatizari, teldrum, hotel turis din tn. magurele, etc, etc, etc...
   • +10 (10 voturi)    
    Fara PROBE si DENUNT nu conteaza (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 13:14)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

    Basescu trebuie sa aduca probe, sa faca un denunt, nu sa stea pe banca in parc si sa isi spuna parerea.
   • +2 (2 voturi)    
    mai postacila (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 14:31)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

    Intr-un stat de drept, o afirmatie fara probe e o simpla afirmatie. Doar in epoca de aur a socialismului stiintific acuzatiile neprobate sunt luate drept probe indubitabile. Asha ca pina vine nen'tu Ghita sau nen'tu Base cu probe, totul e o gargara ieftina si nimic mai mult.
  • +10 (14 voturi)    
   vai... (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 12:25)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui demaGOCU

   nu puteti fura in liniste e rau...
   ba hot de 2 lei ce esti... dute in africa daca ai mentalitatea asta...

   sau roaga-te sa puna psd in aplicare masurile ca sa plece toti oamenii din romania si o sa vina africa aici...

   pana si nevastamea care era impotriva plecarii din tara asta mi-a zis aseara sa ma uit la joburi in strainatate cand a vazut guvernu s.a.m.d.

   o sa ramaneti doar voi hotilor... si o sa va furati intre voi ca de la altii nu o sa aveti de la cine!
   • 0 (0 voturi)    
    Incurajare (Joi, 5 ianuarie 2017, 12:46)

    A310 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Grăbiți-va , ca aici în occident de abia așteaptă sa vina romani .
  • -3 (5 voturi)    
   nu stim ce a fost gestapo (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 13:11)

   cladob [utilizator] i-a raspuns lui demaGOCU

   ai putea sa explici cu KGB fiindca asta am simtit si o simtim inca
 • +23 (29 voturi)    
  Lumea o sa iasa in strada , vor fi noi alegeri ! (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 11:38)

  DEMA GOGU' [utilizator]

  Dragnea e complet iresponsabil...si incearca sa cumpere pacea sociala pt. a poatea fura in liniste...
  Nu intelege faptul ca Statul de Drept este mai important decat burta , asta a fost motivul pt. care a fost dat jos Ceausescu !
  • -8 (12 voturi)    
   pt gogu letzu (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 12:32)

   costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui DEMA GOGU'

   gogule habar n-ai de ce a fost dat jos ceausescu, tu o ti langa cu strada , nu e nimic o sa vina alegerile si o sa se voteze tot psd ca dreapta este ca si inexistenta, mai gogule mai ....
   • +8 (8 voturi)    
    Vasilica mananca costitza ,pe banii psd ... (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 13:54)

    DEMA GOGU' [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

    Asa a crezut si Ceausescu ca o sa fie etern,cum crede Dragnea acum ! Chiar daca are consilieri evrei ,sa il anunte cand e in pericol sa iasa lumea in strada ...tot nu o sa scape !
    Cati ani ai ,mai vasilica si cu ce te ocupai in 89 ...,tot asa tineai cu partidul, ca sa poti manca costitza ?!
    • 0 (0 voturi)    
     nu mai visati iesiri in strada (Joi, 5 ianuarie 2017, 9:26)

     xanti [utilizator] i-a raspuns lui DEMA GOGU'

     Poporul asta e prea dobitoc sa mai iasa in strada.
     Generatia facebook a preferat sa stea in casa decat sa voteze.
     O sa avem nu numai Dragnea dar si Nastase ,il vor scoate de la naftalina cat de curand.
    • -1 (1 vot)    
     raspuns (Joi, 5 ianuarie 2017, 17:33)

     costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui DEMA GOGU'

     pustiule avem 21 de anisori la revolutie si am stat 7 zile cu arma in mina, si eram aitist corporatist si nu mincam costita de la psd, ma doare in cot de psd dragnea, iohanis base, ai inteles mai nihilistule. a si l-am dat jos pe ceausescu ca sa poti scrie tu generatia feisbuci comentarii pe hotnews, adica sa ai libertatea cuvintului si in general libertate
     • +2 (2 voturi)    
      Pai , cand tu faceai armata eu eram rezervist... (Vineri, 6 ianuarie 2017, 10:30)

      DEMA GOGU' [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

      ,bai pustulica.Cum e cu generatia "feisbuc"...?!
      Iar la revolutie in '89 ,depinde pt. cine erai cu arma in mana ,se pare ,ca il iubesti si acum pe Iliescu ...
  • 0 (0 voturi)    
   1989 (Joi, 5 ianuarie 2017, 12:48)

   A310 [utilizator] i-a raspuns lui DEMA GOGU'

   Oameni au iesit in strada in 1989 , de foame si frig , nimic altceva . Eu am fost la CC si aeroportul Otopeni .
 • +28 (30 voturi)    
  Lipseste orice despre anti-coruptie (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 11:41)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  pentru ca nu vom mai avea corupti. Nu zicea H2O ca trebuie schimbata legea? Legea va fi schimbata astfel incat sa nu mai existe corupti. Simplu.
  • 0 (0 voturi)    
   ca in bulgaria (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 14:17)

   cladob [utilizator] i-a raspuns lui Ursuletul de Plus

   si acolo se spune ca ei nu au politicieni corupti :)
 • +25 (29 voturi)    
  Justitia e totul (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 11:47)

  FanelJr [utilizator]

  Ar trebui sa fie clar ca justitia e cheia.
  Cate injuraturi, blesteme, draci si voodoo si-a luat DNA-ul, PSD-ul in frunte cu Dragnea trebuie sa faca ceva, pentru ca acum pot.
  Cum si in ce fel vor actiona nu cred ca conteaza, dar cred ca va fi extrem de trist ce va urma.
  O sa vedem dupa o vreme, cum va fi iar liniste in justitie intr-o tara furata sistematic de 30 de ani fara vinovati.
 • +11 (11 voturi)    
  Care lupta anticoruptie? (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 11:51)

  IoPaNet [utilizator]

  :-)
  • -7 (17 voturi)    
   politia politica denumita asa (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 12:08)

   Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui IoPaNet

   stai sa vezi cand o sa dea si basescu inregistrarile lui :))
   • 0 (0 voturi)    
    politie politica ? (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 14:21)

    cladob [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

    ce politie politica visezi ? ce inseamna politie politica ?
 • +1 (3 voturi)    
  Care lupta anticoruptie? (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 11:51)

  IoPaNet [utilizator]

  :-)
 • +17 (21 voturi)    
  hehe (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 11:52)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  Liviule, baietasule, vei sfarsi uitat in parnaie :)) Tocmai te-ai condamnat ireversibil :)) Liviule, nici nu stii, cat de mic incepi sa fii!
 • +18 (20 voturi)    
  Asta e singurul lucru din programu' PSD ... (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 11:52)

  za-k [utilizator]

  care va fi implementat perfect :)
 • +6 (8 voturi)    
  pentru ca (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 11:52)

  unuldincei14milioane [utilizator]

  lupta pentru coruptie..
 • +27 (29 voturi)    
  penali din toata tara, bucurati-va! (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 11:53)

  Altiro [utilizator]

  Psd va infiinta un Cartel care se va ocupa de justitie. In sfarsit, dupa ratarea "martei negre", rasare soarele si pt penalii tarii.
 • +18 (20 voturi)    
  Razboi pe multe fronturi (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 11:54)

  FanelJr [utilizator]

  Razbunarea PSD-ului nu e una simpla, caci din fericire e putin mai greu si putin mai riscant azi sa aiba o actiune in forta impotriva DNA-ului.

  Cheia eu cred e incercarea PSD-ului de a face o politica antiamericana, caci de acolo cred ca vine si trezirea DNA-ului in ultimii ani. DNA-ul nu s-a trezit singur.

  PSD-ul va incerca sa schimbe directia tarii in mod periculos, deja au vorbit de "imbunatatirea relatiilor" cu Ungaria si Rusia, si cred ca au vorbit serios.

  Un alt capitol va fi si presa. Au ramas cateva redute mai rebele de cucerit, si controlul va fi total.
  • +9 (9 voturi)    
   Vinovati (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 13:15)

   Bazil [utilizator] i-a raspuns lui FanelJr

   pentru situatia actuala sunt cei 60% de imbecili care nu au votat. O buna parte din ei sunt mai prosti decat votantii psd.
  • +1 (1 vot)    
   e ultima svagnire (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 14:22)

   cladob [utilizator] i-a raspuns lui FanelJr

   a psd-ului si al alde-ului.. ultima!

   au aparut si vor dispare ca manelele
  • 0 (0 voturi)    
   pt mikef (Vineri, 6 ianuarie 2017, 9:57)

   costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui FanelJr

   bai ce minte in dunga ai, de ce sa nu avem relatii bune cu ungaria si rusia ? de ce sa nu le imbunatatim ? e bine sa avem relatii proaste cu ele? ne invecinam cu ei asta este. trebuie sa avem relatii bune normale, nu vad ce e rau in asta.
 • +14 (16 voturi)    
  de asteptat (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 12:01)

  baronulmunchausen [utilizator]

  Incepe teleormanizarea romaniei, asaltul asupra justitiei va fi total, si va fi condus de fostii si actualii penali din clasa politica.
 • +13 (17 voturi)    
  Pogoara iarna peste Justitia romana ! :(( (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 12:20)

  Susufler0 [utilizator]

  Prioritatile PSD in acest domeniu :

  1. Pus botnita procurorilor si judecatorilor prin modificarea legilor de organizare si functionare a Parchetelor (DNA si DIICOT) si ICCJ si votarea unei legi a raspunderii magistratilor.

  2. Eliminarea coruptiei din categoria vulnerabilitatilor ce afecteaza siguranta statului.

  3. Salvarea politicienilor penali in frunte cu Dragnea si Tariceanu prin adoptarea in Parlament in viitorul foarte apropiat a Legii amnistiei si gratierii.

  Initiator : Florin Iordache (unul din promotorii Martei negre).

  Executant : Guvernul lui Dragnea si Parlamentul.

  CTC ("Controlul tehnic de calitate") : CCR .

  PR. Latrina 3, Guitza TV (si nu numai).

  PS. Consecintele ? Cei ce nu vor migra in tarile calde, vor intra intr-o lunga hibernare (cel putin patru ani).

  PPS. Singuri ne-am cautat-o si, pana la urma, am gasit-o ! :(
  • -1 (1 vot)    
   sic (Vineri, 6 ianuarie 2017, 10:01)

   costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   asa cum a zis si nasu, raspunderea magistratilor e foarte buna si literalmente necesara , ea fiind prezenta atit la licurici cit si in ue, deci si dreapta marsheaza la idee, propun votarea cit mai grabnica a acextei legi organice .
   • +1 (1 vot)    
    Cu conditia sa nu cuprinda dispozitii restrictive (Vineri, 6 ianuarie 2017, 11:35)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

    si constrangatoare pt procuror, de natura a-l transforma intr-un simplu functionar al statului aflat la cheremul unui ins numit politic care-i dicteaza ce sa faca si cand sa faca pt a nu savarsi abuzuri in serviciu
    • 0 (0 voturi)    
     despre (Vineri, 6 ianuarie 2017, 14:37)

     costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     deci procuroru sa fie de capu lui ? neatirnat si independent ? sa nu fie controlat de nimeni ?
 • +11 (13 voturi)    
  ca sa se ridice mcvu... (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 12:22)

  liviu_ [utilizator]

  trebuie ca justitia sa mearga...
  deci in urmatorii 4 ani MCVul SIGUR nu o sa se ridice!

  in legea raspunderii magistratilor probabil o sa aiba grija ca procurorii sa fie altoiti la orice greseala (sau la orice decizie nefavoratila -> ceea ce nu e ok)... probabil osa se fie sanctiuni pentru condamnarile resite, dar NU pentru condamnatii iertati... si mai mutl ca sigur avocatii nu o sa pateasca nimic... dar om vedea

  asta cu demnitatea umana si impiedicarea proceselor la ue e modalitatea lor de a spune pedepse mai mici, arestari preventive mai grele si probabil o amnistie...

  nustiu ce sa zic dar declaratia astora se interpreteaza in atat de multe moduri incat imi e teama sa ma gandesc
 • +11 (13 voturi)    
  Urmeaza o mica restauratie (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 12:26)

  MPopa [utilizator]

  Se amageste cineva ca PSD-ul si ALDE-ul doresc independenta justitiei? Toate aceste masuri sunt o perdea de fum. Comisii de "analiza" vor propune in curand cateva masuri intre care: amnistie partiala pentru decongestionarea penitenciarelor (pe motiv ca trebuie sa respectam norme europene), modificarea legislatiei pentru a ingreuna urmarirea penala, restrangerea atributiilor DNA si anularea probelor existente deja in dosare si asa mai departe. Dragnea si Tariceanu au procese pe rol, tot baronetul din teritoriu isi pierde zilele pe holurile instantelor, nu cred ca se vor da in laturi de la nimic.
  Asta e, oamenii n-au vrut sa iasa la vot si acum nu le ramane decat sa se lamenteze ca "in Germania nu s-ar fi intamplat niciodata asa ceva".
 • -7 (7 voturi)    
  pionierat... (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 12:30)

  demaGOGU [utilizator]

  ...la Paris va fi inaugurat anul acesta un Palat al Justitiei gigant pol concentrand institutiile judiciare, o excelenta initiativa acest quartier al justitiei!

  cat despre "lupta impotriva coruptiei", cunoscuta si sub numele de razboiul romano-roman, va continua pana la ultimul...roman!
 • -6 (8 voturi)    
  despre (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 12:36)

  costelo999 [utilizator]

  sa fie schimbati coveshi si coldea, au furat destul , sa mai vina si altii , sa dea psd cu bani in populatie sa ne merga bine la toti , la salariatii cu min pe economie si la aitishti corporatishti si la robotzei corporatzei, sa fie lapte si miere , a si base la brutarie, peste 4 ani tot psd ca altii nu sunt .... sic-hic
  • +4 (4 voturi)    
   Bai vasilica ,care o ai mica ...du-te la brutarie (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 14:03)

   DEMA GOGU' [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

   Acolo e locul tau ,pt. ca nu-ti place legea si sprijini hotia si dictatura !
   Cine nu doreste democratia,drepturile omului si statul de drept,cine sustine clanurile mafiote,interesele de grup si domnia bunului plac , la brutarie bai infractorilor !
   • 0 (2 voturi)    
    gogule .... (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 21:07)

    costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui DEMA GOGU'

    ete ca o cerceteaza pe covesi si o sa o bage la brutarie statu de drept, democratia legea drepturile omului etc , asa cum ai spus tu la brutarie bai infractorilor
 • 0 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 13:32)

  [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
   si (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 15:56)

   cladob [utilizator] i-a raspuns lui

   MCV-ul va continua la nesfarsit
  • 0 (0 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 20:42)

   [anonim] i-a raspuns lui

 • +1 (1 vot)    
  S-a schimbat macazul (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 17:14)

  DanIoan [utilizator]

  Acum 4-5 ani speram la unirea cu Moldova in cadrul UE si o victorie justitiei impotriva hotilor care ne conduceau de 20 de ani. Acum, la mai bine de un sfert de secol de la revolutie, constat ca s-a schimbat iar macazul. Imi e frica ca in urma priteniei Trump-Putin, a schimbarilor politice din europa de est si mai ales cu rezultatul alegerilor de la noi, la o mai mare incordare internationala vom reveni sub sfera de influenta rusa. Imi pare rau sa zic, dupa un sfert de secol in care am crezut, m-am hotarat sa plec din tara! Pana acum ma chinuiam pentru ca mergeam spre mai bine; acum nu mai am dece sa ma chinui pe aici.
  P.S. In contextul actual, expresia "generatia de sacrificiu" poate capata o gramada de intelesuri. Se pare ca in colegii mei de generatie s-a impamantenit bine de tot educatia mafiota primita a anilor 90! Acum vedem ce inseamna dezastrul in educatie.
  • 0 (0 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 20:44)

   [anonim] i-a raspuns lui DanIoan

 • 0 (0 voturi)    
  MCV ar fi fost programat pentru reevaluare (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 20:50)

  g01an [utilizator]

  ar fi fost re-evaluata oportunitatea ridicarii MCV indiferent cine ar fi fost la guvernare, sper ca jocurile politice de la Bruxelles sa nu ne faca vreo surpriza neplacuta prin ridicarea sa. ne trebuie, este o unealta palpabila de care se poate folosi Iohannis pentru a face opozitie de la cotroceni.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by