Premierul desemnat al Romaniei, Sorin Grindeanu, a declarat vineri seara, la Timisoara, ca orice guvern responsabil trebuie sa sustina proiectul Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021, care trebuie sa devina unul de succes al intregii tari, informeaza Agerpres.

Palatul Culturii din TimisoaraFoto: Teatrul National Timisoara

''Orice guvern responsabil trebuie sa sustina acest proiect (Timisoara Capitala Culturala Europeana - TCCE 2021, n.r.), care nu este doar al orasului nostru. Este un proiect important pentru tara noastra si trebuie sa se transforme intr-un succes. Asa cum a fost sustinut in 2007 Sibiul de catre Guvernul Tariceanu, este normal ca Guvernul Romaniei sa se angajeze in a sustine Timisoara pentru 2021. Sunt lucruri care nu tin de oras, ci de intreaga tara, pentru ca toata lumea cred ca isi doreste ca Timisoara CCE sa devina un proiect de succes si un succes in sine'', a afirmat Grindeanu.

El a subliniat ca odata cu incheierea tuturor formalitatilor legate de parlament si de depunerea juramantului, ''daca lucrurile vor fi in regula'', va deveni prim-ministrul Romaniei.

''Faptul ca sunt din Timisoara, ca in aceste zile cei din zona noastra, din Timis si Caras, banatenii, carora le multumesc, si nu numai lor, i-am simtit alaturi prin mesaje, prin tot ceea ce a insemnat sustinere in momente inedite pentru mine, asta nu ma face sa uit de unde sunt, unde traiesc. Traiesc in Timisoara, familia mea va ramane in Timisoara, copiii mei sunt aici si aproape toti prietenii mei sunt din Timisoara si din zona. (...) Odata cu toate aceste lucruri care trebuie facute in parlament, toate aceste proceduri, odata cu discutia si aprobarea noului buget, pentru ca va trebui sa aprobam intr-o sesiune extraordinara noul buget, in mod sigur o s