In Centrul istoric al Capitalei nu s-au desprins elemente de pe fatadele cladirilor si nu au fost raportate probleme la nicio unitate a ISU sau la alte imobile, a anuntat miercuri dimineata purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, in urma cutremurului produs la ora 1.20, transmite News.ro.

"Ca urmare a cutremurului nu au fost inregistrate apeluri la numarul de urgenta 112. Nu au fost raportate probleme la nicio unitate operativa proprie sau la alte imobile", a anuntat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile.

El a precizat ca in Centrul vechi al Capitalei nu au fost semnalate probleme.

"Pana la acest moment nu au fost raportate evenimente. Suntem in centrul istoric, cu un echipaj care a patrulat pe strazi pentru a evalua daca exista cladiri cu elemente desprinse de pe fatade si nu avem nicio raportare. Fata de cutremurul anterior, cand au fost semnalate apeluri la 112, de aceasta data nu s-a a mai intamplat, este foarte bine ca liniile de urgenta sa ramana pentru apeluri de urgenta", a spus Vasile la Digi 24.

Pompierii au lansat si un indemn la calm, sfatuind oamenii sa se pregateasca pentru eventuale replici, dar sa nu isi paraseasca imediat locuintele.

"Nu fugiti pe scari si nu utilizati liftul", este, de asemenea, unul dintre sfaturile reprezentantilor ISU.