Unele trenuri au intarzieri de pana la 5 ore luni, in a doua zi de Craciun. CFR anunta ca are probleme tehnice in zona Brasov, potrivit Digi 24. 4 trenuri care au plecat dinspre Brasov spre Bucuresti au avut intarzieri de peste 200 de minute luni dimineata. Directorul regionalei CFR Brasov, Ioan Pintea, a declarat, pentru Agerpres, ca traficul feroviar intre Brasov si Predeal se desfasoara luni cu dificultate, pe un singur fir, din cauza unor probleme aparute la sistemul de semnalizare.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Ora 17:03: Unele trenuri dinspre munte au ajuns la destinatie (Bucuresti) cu o intarziere de 5-6 ore. Un tren are intarziere de 8 ore.

"Se circula pe un singur fir intre Brasov si Predeal si speram ca pana in jurul orei 17,00 aceste defectiuni sa fie remediate. Echipele noastre lucreaza pe acest traseu, dar trebuie verificat fiecare tablou de semnalizare. Intarzierile sunt de maximum 30 de minute", a precizat Pintea.

Potrivit directorului Regionalei CFR Brasov, sarea imprastiata pe DN 1 intre Brasov si Predeal ar fi afectat izolatorii sistemului de semnalizare, avand in vedere ca sunt probleme la firul de cale ferata de langa sosea, nu cel de langa munte.

"Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA informeaza ca circulatia feroviara pe segmentul Darste - Predeal se desfasoara in conditii speciale, de tip cale libera pe anumite intervale de statii, din cauza unor deranjamente identificate la anumite componente ale sistemelor de semnalizare si de alimentare cu energie electrica a liniei de contact", arata CFR, intr-un comunicat.

"Echipele de interventie desfasoara si la aceasta ora lucrari de remediere a acestor deranjamente si de inlocuire a izolatorilor si sigurantelor astfel incat traficul sa poata fi reluat in conditii normale de circulatie.

Mentionam faptul ca circulatia feroviara nu este inchisa dar se prelungesc timpii de parcurs pe intregul segment Darste - Predeal unde, in paralel cu asigurarea circulatiei, se executa si lucrari de reparatii", se mai arata in comunicat.