In ziua de Craciun va fi innorat in cea mai mare parte a tarii, vor fi ploi in unele zone si ninsori la munte. In Capitala, vremea se va mentine frumoasa, temperatura maxima va fi de 3-4 grade, iar cerul va fi partial innorat, dar nu vor fi precipitatii, a declarat, pentru News.ro, meteorologul Gabriela Bancila.

Ajunul Craciunul va debuta cu ceata in zonele joase de relief, care va scadea vizibilitatea pe drumurile nationale. Temperaturile in zona Transilvaniei vor fi cel mult intre minus trei si doua grade.

In zonele deluroase si cele montane va fi vreme insorita, in general frumoasa, calda, cu temperaturi de pana la 7-8 grade. Duminica, in ziua de Craciun, cerul va fi innorat in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in vest, nord si centru, unde inca de dimineata vor fi precipitatii pe arii extinse.

In zona de munte vor precipitatii la inceput sub forma de ninsoare, apoi sub forma de ploaie in zona Maramuresului si a Transilvaniei si in partea de nord a Crisanei.

In jumatatea sudica a Crisanei si in zona Banatului vor fi mai ales ploi si lapovita, a precizat meteorologul. In sudul si sud-estul tarii, probabilitatea de ploaie va fi ceva mai redusa, in a doua parte a intervalului, in noaptea de 25 spre 26 decembrie si in primele ore ale zilei de 26 decembrie, fiind posibil sa fie, izolat, precipitatii.

In Bucuresti, in Ajunul Craciunului, cerul va fi partial acoperit de nori, iar dimineata vor fi conditii de ceata. Maxima va atinge 4-5 grade, iar in noaptea de 24 spre 25, temperatura va ajunge la minus patru grade. In ziua de Craciun, vremea se va mentine frumoasa in Capitala. Maxima va atinge 3-4 grade, iar cerul va fi partial innorat, fara precipitatii.

Temperaturi mai ridicate vor fi in zonele submontane aferente Carpatiilor Meridionali si Orientali, adica in partea de nord a Munteniei, a Olteniei, zona subcarpatica a Moldovei, unde valorile termice vor atinge la amiaza 7-8 grade. In aceste zone vor fi si perioade cu soare.

Cele mai coborate temperaturi ale zilei de 25 decembrie, la orele pranzului, se vor inregistra in zona Maramuresului: 0-2 grade. Acolo, cerul va fi innorat inca de dimineata.

La munte, vantul va avea intensificari, pe crestele inalte va sufla cu putere si, pentru ca va ninge, este foarte probabil ca la altitudini mari zapada sa fie viscolita si spulberata, a mai spus Gabriela Bancila.