Noi standarde minimale necesare si obligatorii pentru accesul la titlurile si functiile academice, aprobate de Ministerul Educatiei

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 22 decembrie 2016, 21:01 Actualitate | Esenţial

Ordin al ministrului Educatiei pentru aprobarea unor noi standarde minime pentru accesul la titluri academice
Foto: edu.ro
Ministrul Educatiei Mircea Dumitru a aprobat prin ordin, standardele minimale necesare si obligatorii pentru conferirea calitatii de conducator de doctorat si a atestatului de abilitare. De asemenea, au fost aprobate standardele minimale necesare si obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice din invatamantul superior si pentru acordarea gradelor profesionale de cercetator stiintific I si II (CS I si CS II).
Noile standarde sunt rezultatul unei ample consultari publice, organizata de Ministerul Educatiei, in luna noiembrie, pe baza propunerilor elaborate de Consiliul National pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Standardele adoptate raspund solicitarilor exprimate atat de membrii comunitatii academice, cat si de reprezentantii universitatilor, combinand cat mai eficient experienta acestora cu promovarea performantei in invatamantul superior si cercetarea stiintifica.

Precizam in acest context ca in noul mandat inceput in iunie 2016, Consiliul General al CNATDCU si-a asumat sarcina revizuirii echilibate a standardelor minimale, astfel incat acestea sa stimuleze performanta academica si sa contribuie la corelarea invatamantului superior si a cercetarii stiintifice din Romania cu cele mai bune practici la nivel mondial. Necesitatea revizuirii pe criterii valorice clar definite a fost impusa de efectele produse de modificarile operate succesiv in anii 2012 si 2013, perioada in care standardele minimale au devenit excesiv de permisive, ceea ce a generat dezechilibre intre domenii si confuzii de valori in sistemul de invatamant superior si cercetare stiintifica din Romania.

Institutiile de invatamant superior vor modifica si completa standardele proprii pentru conferirea titlurilor didactice din invatamantul superior si a gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare in conformitate cu noile reglementari, in termen de 90 de zile de la intrarea lor in vigoare.


Citeste mai multe despre   


Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT. Intalnire online: Cum eficientizezi costurile cu serviciile bancare pentru afacerea ta? Doi specialisti raspund intrebarilor voastre, joi, de la ora 12.00

Doi specialisti in produse bancare pentru afaceri mici si mijlocii de la Banca Transilvania vor raspunde joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 12.00, la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT" pe tema dezvoltarii afacerilor cu ajutorul diverselor instrumente bancare. Vei primi raspunsuri la intrebarile tale, indiferent daca esti la inceput de drum cu bussinesul tau sau daca ai o afacere deja existenta.
  • Adreseaza-le intrebari prin intermediul formularului de comentarii de pe StartupCafe.ro

9654 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Puțintică răbdare (Joi, 22 decembrie 2016, 22:04)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Că vine clica sinistrei Andronescu și aduce toți impostorii înapoi. Invatamintul in RO e complet compromis. O porcărie!


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version