Doua grupuri de migranti irakieni, formate in total din 40 de cetateni cu varste cuprinse intre un an si 38 de ani, au fost depistati de politistii de frontiera timiseni, miercuri, pe raza judetului, in urma unei actiuni pe linia combaterii migratiei ilegale.

"Politistii de frontiera Timisoara impreuna cu politisti din cadrul Politiei Timis au depistat, miercuri, 40 cetateni straini, fara documente de identitate, care au declarat ca intentionau sa ajunga ilegal in tari din vestul Europei. Astfel, pe raza judetului au fost depistate doua grupuri, formate din 18 respectiv 22 cetateni straini, fara documente de identitate asupra lor si care nu isi justificau prezenta in zona", arata un comunicat de presa al Politiei de Frontiera Timisoara difuzat miercuri si citat de Agerpres.

In grup se aflau 27 de barbati, patru femei si noua copii, care au fost condusi la sediul Inspectoratului Politiei de Frontiera Timis, pentru cercetari.

"In cadrul verificarilor preliminare, persoanele in cauza au declarat ca sunt cetateni din Irak, adultii avand varste cuprinse intre 19 si 38 de ani, iar copiii intre 1 si 14 ani. De asemenea, acestia au mai declarat ca intentionau sa ajunga in tari din vestul Europei. Cercetarile sunt in derulare, la finalizarea acestora urmand a fi luate masurile legale", se mentioneaza in comunicat.