Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat, marti, ca in ultimele 10 zile, la linia telefonica dedicata au fost primite 88 de apeluri care vizau cazuri de coruptie sau de frauda din sistemul de sanatate. Vlad Voiculescu spune ca sistemul de sanatate "nu sufera doar de subfinantare, cat sufera de lipsa respectarii regulilor si de coruptie".

Vlad VoiculescuFoto: gov.ro

"Linia anticoruptie si protocolul incheiat cu Directia Generala Anticoruptie, cu Directia Nationala Anticoruptie si cu Parchetul sunt un pas esential pe care l-am facut pentru curatarea sistemului de frauda si de coruptie. (...) In ultimele 10 zile, au fost primite 88 de apeluri la aceasta linie (...), apeluri care vizau sistemul de sanatate, cazuri de coruptie sau de frauda din sistemul de sanatate", a declarat Vlad Voiculescu, intr-o conferinta de presa de bilant organizata la sediul Ministerului Sanatatii, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca "Cel mai bun leac pentru combaterea coruptiei si pentru respectarea regulilor, cred eu, este transparenta si, desigur, pedepsirea neregulilor acolo unde acestea apar. Transparentizarea tuturor achizitiilor publice de peste 20.000 de lei este, asadar, unul dintre pasii extrem de importanti care isi vor arata efectele, cu siguranta, foarte curand."

Linia verde anticoruptie, la care pot fi sesizate cazurile de coruptie din sistemul sanitar, a fost lansata pe 9 decembrie de Ministerul Sanatatii. Numarul de telefon la care pot fi reclamate astfel de cazuri este 0800.806.806, care poate fi apelat gratuit.