O femeie din Romania a sunat la numarul de urgenta de la Directia Consulara pentru a anunta ca fiica sa, despre care stia ca s-ar afla in aceste zile in Berlin, nu mai raspunde la telefon, a declarat marti, pentru Agerpres, ambasadorul Romaniei in Germania, Emil Hurezeanu.

Emil HurezeanuFoto: Agerpres

"(...) la Directia Consulara, la numarul nostru de urgenta, a sunat o persoana, o doamna din Romania care nu-si gaseste fiica. Fiica locuieste la granita cu Slovacia si isi informase mama ca intentioneaza sa petreaca aceste zile la Berlin, inclusiv pentru targurile de Craciun. Fiica doamnei nu mai raspunde la telefon. Suntem in situatia in care asteptam toate aceste informatii intr-o ora - doua ore, in conferinte de presa si prin canalele noastre obisnuite de comunicare cu autoritatile statului german", a precizat ambasadorul Romaniei.

Acesta a mentionat ca autoritatile din Berlin nu au comunicat inca identitatea nationala a mortilor si a ranitilor.

"Ranitii sunt raspanditi in mai multe spitale din Berlin. Se anunta o conferinta de presa a ministrului de interne al landului Berlin, al senatorului pentru interne de aici, si a sefului politiei intr-o ora. E posibil sa aflam mai multe lucruri", a afirmat Emil Hurezeanu, dupa ce luni seara un camion a intrat intentionat in multimea de la un targ de Craciun din Berlin, 12 persoane pierzandu-si viata si alte aproape 50 fiind ranite.

Ulterior, insa, ambasadorul a precizat ca tanara si-a sunat mama si "toata lumea s-a linistit".