Compania miniera BSG Resources a anunta luni ca politia israeliana l-a retinut pentru a fi chestionat pe Beny Steinmetz, unul dintre cei mai bogati oameni din Israel, transmite Reuters.

Beny SteinmetzFoto: Captura YouTube

“Aceasta masura este ca efect al unei investigatii pe care BSGR o considera perimata privind dare de mita si coruptie”, afirma BSG Resources.

Sursa citata spune ca investigatiile au fost initiate de guvernul din Guineea cu ajutorul unor organizatii internationale de politie si se desfasoara in SUA, Marea Britanie si Elvetia.

Beny Steinmetz, impreuna cu alti israelieni, sunt suspectati ca au platit zeci de milioane de dolari unor oficiali din Guineea.

Numele lui Steinmetz apare si intr-un dosar din Romania.

Pe 18 mai, omul de afaceri Remus Truica, Printul Paul si alte 20 de persoane, intre care Tal Silberstein, Benjamin Steinmetz Agavi Moshe, Marius Marcovici si jurnalistul Dan Andronic, au fost trimisi in judecata in dosarul retrocedarii ilegale a fermei Baneasa si a 47 de hectare din Padurea Snagov.

De asemenea, Calin Popescu Tariceanu a fos trimis in judecata pentru marturie mincinoasa pentru declaratiile date in acest acest dosar ca martor.