Autoritatile din Arges intentioneaza sa declare doliu judetean pe 20 decembrie, cand urmeaza sa fie inmormantat fostul director general al Dacia, Constantin Stroe, care a incetat din viata sambata, anunta Agerpres.

Constantin StroeFoto: HotNews.ro

"Luni, in cadrul sedintei Consiliului Judetean Arges, presedintele Dan Manu va propune ca ziua de marti, 20.12.2016, ziua funeraliilor celui care a fost dr. ing. Constantin Stroe, sa fie declarata zi de doliu judetean", se precizeaza intr-un comunicat transmis duminica de Biroul de presa al CJ Arges.

Conducerea CJ Arges a deplans, intr-un mesaj transmis anterior, decesul fostului director general al Dacia, Constantin Stroe.

"Om de o inestimabila valoare, Constantin Stroe s-a confundat pe tot parcursul vietii cu destinele automobilului romanesc si implicit cu cel al judetului Arges. Cetatean de onoare al Argesului si membru al Comitetului de Excelenta al judetului, Constantin Stroe a reprezentat cu mandrie si onoare Argesul, atat in tara, cat si peste hotare. Fost director general al Uzinei Dacia, Constantin Stroe a fost pe tot parcursul vietii un exemplu demn de urmat pentru toti colaboratorii si nu numai. Doctor in stiinte tehnice, decorat de catre statul roman cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler si decorat de catre statul francez cu distinctia Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare, Constantin Stroe a fost cel care a dus marca Dacia la stadiul de perfectiune si a facut ca numele judetului Arges sa fie rostit cu respect in intreaga lume", se arata intr-un comunicat al CJ Arges.

Constantin Stroe s-a nascut pe 24 martie 1942 la Hulubesti, in judetul Dambovita.

In 1967, dupa ce a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini, s-a angajat ca inginer la uzina Mecanica Teleajen. Un an mai tarziu s-a alaturat nou-infiintatei Intreprinderi de Autoturisme Pitesti, unde a fost pe rand, inginer, sef Sectie si inginer Sef Fabrica.

In anul 1982 a devenit director Tehnic al Centralei Industriale de Autoturisme Pitesti, iar in 1989 a preluat responsabilitatile de director al Intreprinderii de Autoturisme Timisoara.

Timp de 12 ani, din februarie 1990 pana in septembrie 2002, a ocupat pozitia de director general al Automobile Dacia. In paralel, a reprezentat industria romaneasca de profil ca presedinte, apoi director general al ACAROM, membru in Consiliul Director al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA) si membru in comitetul Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Ulterior, Constantin Stroe a fost vice-presedinte al consiliilor de administratie de la Automobile Dacia si Renault Technologie Roumanie.