Un tanar de 27 de ani a fost retinut de politisti, fiind principalul suspect in rapirea si uciderea doctoritei Orsolya Benedek, data disparuta de familie in data de 11 decembrie, informeaza Agerpres.

"In urma activitatilor specifice efectuate, politistii s-au sesizat din oficiu despre comiterea infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal, fiind deschis un dosar penal. Principalul suspect in dosar a fost identificat de politisti in cursul zilei de ieri (16 decembrie, n.r.), in persoana unui tanar de 27 de ani, din comuna Corunca, judetul Mures, fata de care politistii au dispus masura preventiva a retinerii pentru 24 de ore. Ulterior, in baza solicitarii de catre procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mures, instanta a admis efectuarea unei perchezitii domiciliare la locuinta tanarului retinut. In urma efectuarii perchezitiei, politistii au identificat cadavrul unei femei, care urmeaza a fi supus autopsiei in cadrul Institutului de Medicina Legala. Dosarul a fost declinat spre competenta solutionare Parchetului de pe langa Tribunalul Mures, sub aspectul savarsirii infractiunii de omor", a anuntat, sambata seara, Biroul de Presa al Inspectoratului de Politie Judetean Mures.

Doctorita in varsta de 32 de ani, de la Sectia ATI a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures, a disparut fara urma din parcarea unui supermarket din oras, motiv pentru care politistii au format echipe de cautare si au dat-o in urmarire nationala.

Rudele doctoritei Orsolya Benedek au sustinut ca aceasta a disparut in data de 11 decembrie, ca ultima data a fost vazuta la ora 20,50 la in parcarea unui supermarket, unde i-a fost descoperita masina, si ca de atunci nimeni nu a mai stiut nimic de ea.