Fostul presedinte al ANAF Sorin Blejnar, arestat preventiv in dosarul de coruptie in care, vineri, a fost trimis in judecata, a cerut Tribunalului Prahova inlocuirea masurii arestarii preventive cu o alta masura preventiva, mai blanda, magistratii Tribunalului Prahova declinandu-si competenta celor de la Tribunalul Bucuresti, transmite News.ro.

Sorin Blejnar, arestat preventiv in 8 noiembrie in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta s ial carui mandat de arestare preventiva a fost prelungit definitiv pana in 6 ianuarie, a cerut Tribunalului Prahova inlocuirea masurii arestarii preventive.

Magistratii instantei ploiestene si-au declinat competenta catre Tribunalul Bucuresti.

"Admite exceptia necompetentei functionale, invocata din oficiu de catre judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Prahova. Declina competenta de solutionare a cauzei in favoarea judecatorului de camera preliminara de la Tribunalul Bucuresti", este solutia pronuntata de Tribunalul Prahova si publicata pe portalul instantelor.

Anterior, Sorin Blejnar a declarat in fata judecatorilor care au decis arestarea sa preventiva ca aceasta masura inseamna "chin fizic", dar si "lezarea demnitatii, onoarei" care "te marcheaza pentru toata viata", se arata in incheierea de sedinta a Curtii de Apel Ploiesti, care a decis prelungirea arestarii preventive.

Potrivit aceluiasi document, avocatii fostului presedinte al ANAF au invocat in fata instantei un raport intocmit de o organizatie neguvernamentala, care arata conditiile improprii ale Centrului de retinere si arestare preventiva de la Campina, in care este tinut clientul lor.

"Invedereaza (avocatii lui Sorin Blejnar - n.r.) ca nu sunt respectate normele legale de catre conditiile de detentie apreciind ca supunerea la tratamente nedemne a inculpatului nu este de natura sa serveasca interesului opiniei publice sau sa consolideze aceasta opinie intr-un sistem pe care un organism independent il arata ca fiind perfectibil", se precizeaza in documentul citat.

Procurorii DNA Ploiesti au dispus, vineri, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Sorin Blejnar, la data faptei presedinte al ANAF, cu rang de secretar de stat, pentru trafic deinfluenta.

Procurorii arata ca, "in cursul anului 2011, in contextul initierii unor proceduri de achizitii publice la nivelul ANAF, inculpatul Blejnar Sorin, in calitatea mai sus mentionata, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei publice respective".