Rezultatele unor noi masuratori a calitatii aerului din zona gropii de gunoi de la Chiajna arata ca nu sunt depasite limitele legale la niciunul dintre indicatorii precizati in autorizatia integrata de mediu sau legislatia de mediu privind calitatea aerului, spun reprezentantii firmei Iridex, citati de News.ro.

"In urma cu doua saptamani, la Centrul de Management Integrat al Deseurilor (CMID) Chiajna a avut loc un proces complex de analiza a emisiilor (masuratori), atat pentru gazele arse in instalatia de valorificare energetica a gazului de depozit (CHP), cat si pentru facla (HTN)", precizeaza Iridex.

Conform reprezentantilor Iridex, instalatia de valorificare energetica a gazului de depozit de la CMID Chiajna functioneaza conform normelor, neexistand nicio evacuare necontrolata a gazelor in atmosfera.

Reprezentantii Iridex sustin ca nu stiu care este procesul in ceea ce priveste semnaturile depuse de Primaria Sectorului 1 la Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti impotriva reautorizarii gropii de gunoi de la Chiajna, dar ca, daca nu exista nicio problema din punct de vedere tehnic, nu exista niciun motiv pentru care nu ar fi acordata autorizatia, fiindca aceasta se da in urma unor verificari, nu dupa parerile sau chiar plangerile cetatenilor.

Primaria Sectorului 1 a strans peste 30.000 de semnaturi impotriva reautorizarii gropii de gunoi Iridex si a societatii Stericycle SRL care au fost depuse, la sfarsitul lunii noiembrie, la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, primarul Dan Tudorache cerand monitorizarea online a celor doua societati.