Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a aratat, joi, dupa sedinta plenului Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) ca, la final de mandat, marele sau regret este ca nu a reusit sa treaca prin Parlament legile privind sistemul judiciar si ca nu a reusit sa faca mai mult pentru detinutii din penitenciare, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Azi am fost la ultima sedinta de plen a acestui CSM si tot acest an am discutat impreuna cu Consiliul pe un proiect de modificari ale pachetului de legi ale justitiei. Regretul meu cel mare este ca nu am putut trece acest pachet, insa cred ca intr-un fel este bine pentru ca noul Guvern va avea oportunitatea sa si-l insuseasca si in plus sa discute si cu noul Consiliu Superior al Magistraturii. Sistemul judiciar are nevoie la 12 ani de un pachet revizuit. Acesta este marele meu regret", a afirmat Raluca Pruna.

Ea a mai spus ca "un regret la fel de mare" este ca nu a reusit sa imbunatateasca conditiile din pentenciare.

"Un regret la fel de mare este ca timpul, din pacate, a fost prea scurt pentru a putea face cu adevarat ceva in sistemul penitenciar. Ceva ce detinutul sa simta. Am inceput sa facem niste lucruri, am spus public ce mai trebuie facut, insa, din pacate, nu am avut timp in cursul acestui an si imi pare foarte rau", a adaugat ministrul Justitiei.

Pe de alta parte, ea spune ca investirea Laurei Codruta Kovesi la sefia Directiei Nationale Anticoruptie a fost o mare realizare, care insa nu i se datoreaza ei, ci rezultatelor obtinute de DNA in lupta de combatere a coruptiei.

"Cred ca reinvestirea doameni Kovesi, si am sa reamintesc pentru cei care nu stiu ca a avut doua mandate de procuror general in acesta tara si un mandat de procuror sef la DNA, in momentul in care eu mi-am preluat mandatul, trec investirea doamnei procuror Kovesi ca pe o mare realizare care nu mi se datoreaza, ci se datoareaza rezultatelor exceptionale ale DNA, si nu ma joc cu cuvintele", a declarat Raluca Pruna, joi, la finalul sedintei de plen a CSM.

Pruna a mai spus ca Romania este recunoscuta de catre partenerii sai strategici ca fiind un model de buna practica pentru modul in care combate marea coruptie.