Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la sosirea la Consiliul European, ca discutiile cu privire la modul de acordare a ajutoarelor sociale pentru lucratorii straini, in contextul Brexit, trebuie purtate cu mare grija, transmite Agerpres.

Seful statului a fost intrebat care este pozitia Romaniei fata de propunerea Comisiei Europene pentru regandirea modului de acordare a ajutoarelor sociale pentru lucratorii detasati.

"Trebuie sa intelegem cum s-a ajuns la aceasta propunere. Ea, de fapt, deriva din discutiile care s-au purtat inainte de Brexit, cand toata lumea a incercat sa gaseasca o forma flexibila de abordare pentru a putea sa prevenim Brexitul. Nu s-a reusit, dar discutiile au avut loc si iata ca duc la rezultate pentru tarile din partea mai vestica a continentului. Reprezinta oarecum abordari foarte politice. Pentru noi reprezinta discutii care trebuie purtate cu mare grija, fiindca nu avem absolut niciun interes si nu avem de gand sa ajungem in situatii in care cetatenii nostri vor fi defavorizati", a afirmat presedintele Iohannis. Seful statului participa la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.